Tortellini de casa cu trufe negre

de tammar in Tortellini, 21 Sep 2013 | 1429 vizualizari

 

Mie mi se pare foarte usoara reteta si pe deasupra e atat de gustoasa.. :)

 

INGREDIENTE

Tortellini:
  • 300g faina tip 00
  • 100g branza dulce
  • 2 trufe negre
  • 2 oua
  • 50ml apa
  • sare
Sos:
  • 200g trufe negre
  • 1 cub Delickt de gaina
  • 250 g unt
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini de casa cu trufe negre:

Incepem sa pregatim tortellini:

Cernem faina,adaugam ouale, apa, sare si formam un aluat elastic si neted, inteindem o foaie de 1/2 cm grosime,luam un pahar si formam cercuri. 

Facem umplutura din branza si trufe (trufele se spala cu ajutorul unei periute, si le pasam in blender). Umplem fiecare cerculet cu cate putin din umplutura , indoim cerculetul,repetam aceeasi manevra si cu celelalte cerculete, se iau ambele capete si se unesc in  semicerc. le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. 

Curatam si celelalte trufe cu ajutorul unei periute, aceasta operatiune se face tot timpul sub jeturi de apa , apoi le mixam in blender cu un strop de ulei de masline. Luam o tigaie adanca, sau o oala, rasturnam tortellini  scurse de apa , adaugam untul , faramam cubul de gaina, sosul de trufe si lasam un pic sa se incorporeze toate ,cam vreo 2 minute, gustam de sare, eu am folosit si paste pentru mai multa textura. Am decorat cu cateva trufe razuite.

 

COMENTARII (6)

tammar

tammar 1

21.09.2013, 18:56

scuze, nu am scris grame

Lia_

Lia_ 1

21.09.2013, 21:03

asta trebuie citita dar n-am acum timp. felicitari!!!!!!

tammar

tammar 1

22.09.2013, 14:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!