Paste umplute cu urda si marar

de anca_rm in Paste, 2 Mai 2020 | 112 vizualizari

 

Paste umplute, tascute  sau ca sa fim mai in ton cu vremurile moderne, sa le spunem  ravioli umpluti cu urda de capra si marar proaspat. Am facut un aluat de paste de casa si apoi ne-am jucat umpland si dand forma pastelor noastre.
Aluatul de paste este foarte usor de facut in casa si avem nevoie doar de cateva ingrediente.
,,Aluaturile de casa ,,

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml apa
  • Umplutura:
  • 500 gr urda de capra/vaca
  • 1 ou
  • 1 legatura marar verde
  • sare dupa gust
  • Extra :
  • 150 gr pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr parmezan razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste umplute cu urda si marar:

Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.


Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.


Formam din aluat o bila si o acoperim putin ca sa se odihneasca.


Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust.


Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire (sa fie ca si o coala de hartie). Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda. Rulam patratelul, ca si pe un cornulet si prindem capetele, formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi, dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.


Acum ca sunt gata, urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare. Cand apa fierbe, adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.


Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte, le dam prin pesmet prajit.


Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.




TIPS-URI

1

se pot umple cu ciuperci, carne, spanac sau se pot face dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste umplute cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

03.05.2020, 10:01

oanapl 1

03.05.2020, 17:51

Delicioase!

dantes 1

08.05.2020, 09:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu pui si rosii