Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

de AlexTeacher in Tortellini, 13 Mai 2015 | 1731 vizualizari

 

Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit. 

 

INGREDIENTE

    • Boia dulce bio – 3 linguri
    • Faina calitativa – 160 g
    • Gris – 40 g
    • Oua – 2 buc
    • Ricotta – 50 g
    • Branza de capra – 150 g
    • Baby spanac – 100 g (1 casoleta)
    • Usturoi – 2 catei
    • Ulei de masline – 7 linguri
    • Ciuperci Champignon – 4 buc
    • Ciuperci Hribi – 4 buc
    • Ciuperci Galbiori – 8-9 buc
    • Ciuperci Zbarciog – 4-5 buc
    • Unt – 25 g
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec, calitativ – 40 ml
    • Sare si piper alb dupa gust
    *Extra faina pentru framantat – cca 80-100 g
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi:



  • Lasati branza de capra si ricotta la scurs;




  • Amestecati faina cu boia si gris;




  • Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;




  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;




  • Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;




  • Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;




  • Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;




  • Adaugati atasamentul de ravioli;




  • Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;




  • Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;




  • Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;




  • Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;




  • Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;




  • Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;




  • Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;




  • Stingeti apoi cu vin alb;




  • Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;




  • Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;




  • Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;




  • Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;





Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

tarasmariana 1

13.05.2015, 21:43

dantes 1

14.05.2015, 06:48

Super!

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortelini cu branza, sunca si sos de smantana