Tortilla chips de casa

de Adinuta in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2009 | 32542 vizualizari

 

Aceste chipsuri de casa sunt facute de „el”, de aceea veti vedea maini de barbat prin poze. Retetele de pe internet pe care le-am gasit erau fie numai ca faina de porumb, fie numai cu grau, el le-a amestecat si au iesit tare bune. La mama lor acasa, se fac numai cu faina de porumb, insa e diferita de a noastra si e alba. Asa ca daca veti incerca numai cu porumb, e foarte posibil sa nu puteti intinde deloc aluatul. Si ca sa fie mai sanatoase, le-a facut la cuptor. Numai bune de rontait simple sau cu ce sos dip va place!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame faina porumb fina
  • 100 grame faina grau
  • o lingura de unt la temperatura camerei
  • o lingurita de sare
  • apa cat cuprinde (cam 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla chips de casa:

Pasul 1: Intr-un vas adanc se amesteca fainile cu sarea, se pune untul si se adauga putina apa si amestecam. Se tot adauga apa, pana aluatul va fi ca cel de paste/taitei. Apoi se rup bilute de aluat, se pun pe masa pudrata cu faina si se intind bine in foi foarte subtiri (cum cum sunt chpisurile).



Pasul 2: Apoi foile de aluat se coc pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Ies cam vreo 4 foi pe care le vom taia triunghiuri. In aceeasi tigaie in care am copt foile, am pus putin ulei si condiment “chili con carne” (puteti pune si chili simplu sau usturoi pudra, cum va place). Am trecut triungiurile de tortilla prin acest ulei condimentat si le-am uns bine pe ambele parti. Apoi le-am asezat intr-un singur strat pe foaie de copt, intr-o tava mare. Le-am dat la cuptorul incins si le-am copt cam 6 minute. Dupa care le-am intors pe partea cealalta si le-am mai copt 4 minute. Noi le-am facut in 2 ture.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla chips de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cccris 1

09.02.2010, 22:49

delicios! fac si eu cind terminam lipiile merg cu bere....yummy

Adinuta 1

15.02.2010, 02:23

daaa, cu bere sunt super

Bya Ralu 1

03.04.2013, 01:08

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli