Tortilla chips de casa

de Adinuta in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2009 | 42933 vizualizari

 

Aceste chipsuri de casa sunt facute de „el”, de aceea veti vedea maini de barbat prin poze. Retetele de pe internet pe care le-am gasit erau fie numai ca faina de porumb, fie numai cu grau, el le-a amestecat si au iesit tare bune. La mama lor acasa, se fac numai cu faina de porumb, insa e diferita de a noastra si e alba. Asa ca daca veti incerca numai cu porumb, e foarte posibil sa nu puteti intinde deloc aluatul. Si ca sa fie mai sanatoase, le-a facut la cuptor. Numai bune de rontait simple sau cu ce sos dip va place!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame faina porumb fina
  • 100 grame faina grau
  • o lingura de unt la temperatura camerei
  • o lingurita de sare
  • apa cat cuprinde (cam 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla chips de casa:

Pasul 1: Intr-un vas adanc se amesteca fainile cu sarea, se pune untul si se adauga putina apa si amestecam. Se tot adauga apa, pana aluatul va fi ca cel de paste/taitei. Apoi se rup bilute de aluat, se pun pe masa pudrata cu faina si se intind bine in foi foarte subtiri (cum cum sunt chpisurile).

 

Pasul 2: Apoi foile de aluat se coc pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Ies cam vreo 4 foi pe care le vom taia triunghiuri. In aceeasi tigaie in care am copt foile, am pus putin ulei si condiment “chili con carne” (puteti pune si chili simplu sau usturoi pudra, cum va place). Am trecut triungiurile de tortilla prin acest ulei condimentat si le-am uns bine pe ambele parti. Apoi le-am asezat intr-un singur strat pe foaie de copt, intr-o tava mare. Le-am dat la cuptorul incins si le-am copt cam 6 minute. Dupa care le-am intors pe partea cealalta si le-am mai copt 4 minute. Noi le-am facut in 2 ture.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla chips de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cccris 1

09.02.2010, 22:49

delicios! fac si eu cind terminam lipiile merg cu bere....yummy

Adinuta 1

15.02.2010, 02:23

daaa, cu bere sunt super

Bya Ralu 1

03.04.2013, 01:08

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli