Tortilla de cartofi cu carne tocata

de Isabel in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2013 | 11059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 3-4 oua
  • 1/2 ardei gras
  • 200 g carne tocata (de porc, vita sau pui dupa preferinta)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • piper
  • delicat de legume
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de cartofi cu carne tocata:

Se curata cartofii si se taie cubulete mici (1cm) si se prajesc precum cartofii pai. Cand sunt gata se scot intr-un castron inalt tapetat cu prosoape de hartie.


Intr-o craticioara se caleste ceapa si ardeiul taiate fin impreuna cu carnea tocata. Se rumenesc bine si se scurge surplusul de ulei apoi se toarna peste cartofi (inainte scoatem hartia). Adaugam verdeata tocata fin si condimentele (piper, delicat) dupa gust, oualele si amestecam bine, trebuie sa nu fie groasa prea tare, daca nu pare legata bine mai adaugam un ou.


Intr-o tigaie incinsa si unsa cu 1 lg ulei turnam compozitia miscand tigaia sa nu se lipeasca, lasam 5 min si ridicam putin cu o paleta de lemn sau inox pe margine sa vedem daca s-a rumenit usor. Verificam sa nu fie lipita, daca da ajutam sa desprindem usor cu paleta, punem peste tigaie cu fata in jos o farfurie la fel de mare cat tigaia si intoarcem, apoi punem din nou in tigaie cu cealalta parte nefacuta. Se poate folosi o alta tigaie unsa in loc de farfurie.


Cand e gata o asezam pe un platou si incercam sa o taiem triunghiuri ,ca la pizza. Se poate servi atat rece cat si calda ca aperitiv.

 

TIPS-URI

1

Cand turnam compozitia in tigaie trebuie sa miscam tigaia sa nu se lipeasca si sa incecam cu o lingura sa intindem bine compozitia .In loc de farfurie se poate folosi alta tigaie unsa cu ulei si incinsa la fel de mare ca cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.12.2013, 19:57

Cred ca a iesit buna, buna.

xana 1

11.12.2013, 20:32

Isabel 1

11.12.2013, 20:47

multumesc,sunteti niste dragute.Si da e foarte buna,eu am invatat-o cat am stat in Spania.Se poate face si fara carne sau inventata in fel si chip.Pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu porumb