Tortilla de cartofi cu ton si maioneza

de sandytza in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2009 | 4650 vizualizari

 

O gustare delicioasa, poate fi aperitiv, cina sau o simpla gustare intre mese.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • 2 linguri maioneza
  • 1 conserva de ton
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de cartofi cu ton si maioneza:

Se curata cartofii s se taie cubulete nu foarte mici dar subtiri. Se pun la prajit intr-o tigaie cu mult ulei. Se adauga ceapa taiata bucatele si se lasa sa se prajeasca impreuna in ulei amestecand din cand in cand.

Cand cartofii incep sa se rumeneasca, inainte de a se praji de tot, cand sunt doar fierti in ulei, sunt gata.

Intr-un bol se bat patru oua, peste care se adauga cartofii scursi de ulei din tigaie.Eu i-am luat din tigaie cu o lingura cu gauri si i-am pus direct in ou.
Se amesteca bine si se adauga o lingurita de sare.

Se ia uleiul din tigaie si se lasa tigaia doar unsa de ulei. Se toarna compozitia de cartofi cu ou in tigaie si se aseaza uniform.
 
Se lasa sa se prajeasca pe o parte , bagati usor o furculita sub ea si cand e rumenita un pic este facuta pe o parte. Se pune o farfurie peste tigaie si se intoarce tigaia cu capul in jos .

Se pune tigaia din nou pe foc si se pune tortilla inapoi in tigaie cu partea cruda in jos, lasand sa se rumeneasca si aceasta.
Intr-un bol separat se amesteca maioneza cu tonul.

Se aseaza tortilla pe un platou si se unge uniform cu tonul preparat.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi cu ton si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

21.07.2009, 17:15

Sunt innebunita dupa tortilla! Cred ca e super delicioasa!

sandytza 1

21.07.2009, 17:58

Chiar e foarte buna. Noi o mancam des. Este cand o fac mai groasa mai subtire... Asta de ex este subtire.

adry88 1

19.05.2011, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

ULTIMELE COMENTARII

Sidy

Si acum Somonul... "In Norvegia, situatia privind cultivarea > pestelui este catastrofala. La o ferma atat de > mica creste un numar atat de mare de peste, 2 > milioane de unitati de somon. Pestele se > imbolnaveste, e vorba de aproape o pandemie: > necroza pancreatica si anemia infectioasa a > somonului a capturat toata Norvegia. Insa, acest > lucru este tainuit de consumatori", spune Kurt. > Activistul are colectate probe, inregistrari > video, care arata cum muncitorii de la > crescatorii toarna in apa un pesticid puternic cu efecte > neurotoxice. > > "Ei insisi trebuie sa poarte masti si costume de > protectie, ca sa nu fie afectati de substantele > chimice destinate curatarii rezervoarelor de apa > de paraziti. Astfel, somonul se imbiba cu aceste > produse chimice, ceea ce ar putea ameninta > sanatatea consumatorului. Somonul norvegian este > cel mai toxic aliment din lume, si asta in > conditiile in care industria pescuitului ocupa al > doilea loc dupa venituri in Norvegia''. > > Pe fundul lacurilor pline cu apa de ploaie se > gaseste un reziduu de 15 m incarcat cu bacterii, > resturi de furaje putrede si substante chimice > care sa distruga parazitii. Nivelul de > contaminare este foarte inalt. Substante toxice, > excremente de peste... Fundul marii este complet > distrus, e ca o fabrica de gaz. Bule de metan si > pesticide identice unor atacuri cu gaze'', > relateaza Kurth dupa ce a folosit camere subacvatice spion > pentru a filma. > O alta problema a pescarilor norvegieni este asa > numitul paduche de peste, ce paraziteaza pe corpul pestelui > si il ucide. > > "Paduchele intre timp devine rezistent la > chimicale asa incat pescarii sunt nevoiti sa > folloseasca pesticide tot mai puternice, iar > acest lucru se reflecta negativ asupra pestilor. > 50% din puietul de cod de la ferme se naste cu > mutatii genetice. Pestii nu pot sa inchida gura. > Aceasta mutatie genetica nu dispare timp de opt > generatii. Consumatorul cand vede un peste ca > acesta, nu doreste sa-l manance, daca insa i se > taie capul, nimeni nu observa", mai spune el. > > Somonul mutant are si carnea friabila. > > "Acest lucru nu ar trebui sa existe, carnea > somunului are consistenta elastica. Dupa cum > stiti, somonul salbatic are 5-7% grasime, iar cel > crescut artificial tocmai 15-34% grasime. Si > toate toxinele se acumuleaza in tesutul adipos. > In consecinta, acest peste devine cel mai toxic > din lume", subliniaza ecologistul. > > La randul sau, toxicologul francez Jerome Ryuzzen > confirma declaratiile ecologistului. > > „Intr-adevar, gradul de contaminare a somonului a > crescut foartte mult. Este de 5 ori mai nociv si > toxic decat orice alte produse. Aceste toxine ar > trebui sa fie evitate in consum, pentru a reduce > riscul de expunere a organismului'', a subliniat > toxicologul.

Care este alimentul care se vinde in toate supermarketurile si care ne distruge sanatatea

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!