Tortillas / Lipii de casă

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2015 | 6499 vizualizari

 

Ce usor sunt de facut- incercati si veți renunța cu siguranță la a mai cumpăra foi de tortilla din comerț.

Tortilla – mancarea simbol a mexicanilor poate fi preparata atat din faina, cat si din porumb (metoda traditionala si cea mai intalnita).
De obicei se serveste impreuna cu o mancare, in loc de paine.
Tortilla poate fi rulata si coapta pentru enchilada, prajita pentru taco sau facuta pe gratar pentru quesadilla.

 

INGREDIENTE

pentru 8-10 tortilla

  • 500g faina
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurite praf de copt (opțional)
  • apă caldă - 20 cl
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortillas / Lipii de casă:

Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt. 

Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul. 

Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini.

Framantati timp de 15 minute. 

Impartiti aluatul in 8-10 bile si lasati-le la odihnit sub un prospop de bucatarie.

Pe masa presarata cu faina, intindem foile rotunde de tortilla - un diametru de aproximativ 20 cm. 

Se încălzește o tigaie. 

Când este fierbinte, puneti la prajit tortilla timp de 1 minut pe fiecare parte. 

 

Trebuie sa fie usor rumenite. 

Păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Le umpleti apoi cu garnitura dorita... vezi aici

TIPS-URI

1

păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortillas / Lipii de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

11.10.2015, 11:42

Bune!

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:09

Catalina L 1

11.10.2015, 13:31

multumesc la toti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu sunca, cascaval si ciuperci