Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ce usor sunt de facut- incercati si veți renunța cu siguranță la a mai cumpăra foi de tortilla din comerț.
Tortilla – mancarea simbol a mexicanilor poate fi preparata atat din faina, cat si din porumb (metoda traditionala si cea mai intalnita).
De obicei se serveste impreuna cu o mancare, in loc de paine.
Tortilla poate fi rulata si coapta pentru enchilada, prajita pentru taco sau facuta pe gratar pentru quesadilla.
pentru 8-10 tortilla
Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt.
Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul.
Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini.
Framantati timp de 15 minute.
Impartiti aluatul in 8-10 bile si lasati-le la odihnit sub un prospop de bucatarie.
Pe masa presarata cu faina, intindem foile rotunde de tortilla - un diametru de aproximativ 20 cm.
Se încălzește o tigaie.
Când este fierbinte, puneti la prajit tortilla timp de 1 minut pe fiecare parte.
Trebuie sa fie usor rumenite.
Păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.
Le umpleti apoi cu garnitura dorita... vezi aici
1
păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult