Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

de Brindusa in Torturi, 17 Apr 2010 | 4591 vizualizari

 

M-am gandit sa fac si eu acest tort. Pot spune ca e cel mai rapid tort pe care l-am facut vreodata. Ideile au venit de la Sabina, Miha, Gaby, Madi, etc

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru caramel:
  • 5 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir:

Dupa cum stie toata lumea,


In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit.


Incalzeste cuptorul la 180 C.


Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand(amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.


Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina si laptele si mai bate putin.


Pune crema in cratita si imediat, in centru, blatul. Nu amesteca.


Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.


Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.


Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Brindusa 1

17.04.2010, 22:12

pup, Miha. Mersic.

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2010, 23:43

ce frumos ti-a iesit, mie nu mi-a iesit dr o sa-l mai fac si trebuie sa-mi iasa si mie, macar ochii dak nu el

mariac 1

19.04.2010, 15:44

imi place la nebunie cum arata ,nota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu