Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Amestec zaharul cu biscuitii macinati.
Peste ei adaug untul topit si amestec bine pana la omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm dar cu margini inalte de minim 8 cm(eu am folosit o cratita).
Presam crusta de biscuiti in tava si o nivelam.
Coacem in cuptorul incins, cca 12 minute. Racim complet dar in cuptor mentinem temperatura.
Crema : Dupa ce am scurs piersicile/mango, le facem piure la blender.
Batem crema de branza la mixer cu zaharul pana obt. o compoz.cremoasa,pufoasa.
Adaugam esenta de vanilie si ouale pe rand, mixam bine.
Punem piure-ul de piersici/mango, lg.de faina si frisca.
Mixam bine.
Punem compoz.peste crusta din tava si coacem la foc mic, pana se face aurie pe margini. Cca 1 ora si 5-10 minute. In centru, compozitia se misca usor dc. scuturam de tava.
Racim in tava 1 ora si dam la frigider 8-9 ore , tot in tava (peste noapte).
Ornam cu frisca, piersici/mango, dupa inspiratie si pricepere.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola