Tort cu piersici si crema de branza

de leoflori in Torturi, 10 Iul 2009 | 4723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat/crusta :
  • 350 gr.biscuiti graham macinati (sau biscuiti digestivi)
  • 50 gr.zahar 
  • 150 gr.unt topit 
  • Umplutura
  • :470 gr.piersici (mango) facute piure ( 1 conserva mare de 820 gr.) 
  • 250 gr.crema de branza 
  • 250 gr.zahar 
  • 2 lgte esenta vanilie 
  • 1 lingura cu vf.faina 
  • 2 linguri cu vf.frisca
  • 4 oua mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si crema de branza:

Amestec zaharul cu biscuitii macinati.

Peste ei adaug untul topit si amestec bine pana la omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm dar cu margini inalte de minim 8 cm(eu am folosit o cratita).

Presam crusta de biscuiti in tava si o nivelam.


Coacem in cuptorul incins, cca 12 minute. Racim complet dar in cuptor mentinem temperatura.


Crema : Dupa ce am scurs piersicile/mango, le facem piure la blender.

Batem crema de branza la mixer cu zaharul pana obt. o compoz.cremoasa,pufoasa.

Adaugam esenta de vanilie si ouale pe rand, mixam bine.

Punem piure-ul de piersici/mango, lg.de faina si frisca.

Mixam bine.

Punem compoz.peste crusta din tava si coacem la foc mic, pana se face aurie pe margini. Cca 1 ora si 5-10 minute. In centru, compozitia se misca usor dc. scuturam de tava.


Racim in tava 1 ora si dam la frigider 8-9 ore , tot in tava (peste noapte).


Ornam cu frisca, piersici/mango, dupa inspiratie si pricepere.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

leoflori 1

10.07.2009, 19:11

ala! astepti cam mult pana e gata, dar merita!

elena1988 1

19.01.2011, 11:59

am salvat-o, o voi incerca CU SIGURANTA

adry88 1

11.05.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean