Tortul ciobanului

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 3605 vizualizari

 

Cred ca nu exista prieten in jurul meu care sa nu faca mamaliga la cuptor cu branza. Mie imi place sa adaptez retele mamei, vecinei, bunicii, sau ale prietenilor mei, iar rezultatul ma incanta foarte mult. De exemplu reteta initila a familiei mele era cu branza de burduf, dar cum mie nu-mi place acest tip de branza l-am schimbat...

 

INGREDIENTE

  • mamaliga,
  • branza (daca puteti pune 2 tipuri de branza sarata ar fi ideal - eu folosesc cas sarat de oaie pentru un strat si telemea de bivolita pentru al doilea)
  • oua,
  • unt pentru uns vasul in care punem mamaliga;
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ciobanului:

In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai simplu punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor. Peste aceasta punem un  strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat de branza si iar mamaliga. Cu lingura scobim mici gauri, in care punem oua intregi. Dam totul la cuptor, la 200°C, pana se coc ouale.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu voi trece cantitati exacte pentru aceasta reteta pentru ca voi lasa la latidudinea fiecaruia sa aleaga grosimea straturilor de mamaliga, branza sau numarul de oua pe care le va pune.

RETETA IN IMAGINI

Tortul ciobanului-0
Tortul ciobanului-1
Tortul ciobanului-2
Tortul ciobanului-3
Tortul ciobanului-4

COMENTARII (13)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

07.11.2010, 15:00

daca tot va place mamaliga cu branza, o sa propun o reteta inedita cat de curand...

babi5

babi5 1

26.09.2013, 15:10

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:05

mmm...gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!