TORTUL INDRAGOSTITILOR

de Roda in Torturi, 24 Mai 2009 | 18983 vizualizari

 

Este un tort sugestiv pe care il prepar de ziua indragostitilor, in luna februarie, care coincide cu ziua de nastere a nurorii mele.De obicei il imbrac in glazura de ciocolata, insa anul acesta am facut o exceptie si l-am acoperit cu masa de martipan roz.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 300g.zahar,
  • 2 linguri apa,
  • 600g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 350g.frisca dulce,
  • 3 kiwi,
  • 10 capsuni,
  • 3 jumatati de piersici din compot,
  • 500g.masa de martipan roz (din comert);
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTUL INDRAGOSTITILOR:

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.


2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.


3.Frisca se bate bine.


4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora.


5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac.(vezi imaginea)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORTUL INDRAGOSTITILOR" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Roda 1

25.05.2009, 23:38

Micule, nu a curs nimic, din loc in loc am lasat sa se vada martipanul si din loc in loc am pus frisca.Mareste imaginea ca sa-ti dai seama.Rozul a fost mai intens , dar asa a iesit pe celular.Unele au colorit intens, altele sunt pale.Nu stim sa manipulam nici acum telefonul corect pentru a obtine poze reusite.Fiica mea si-a schimbat celularul si nu-i cunoaste toate chichitele.

Roda 1

25.05.2009, 23:38

Multumesc, Yammy pentru aprecieri.

housy 1

13.01.2011, 19:54

foarte bine arata....felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Cuib de Paște