TORTUL INDRAGOSTITILOR

de Roda in Torturi, 24 Mai 2009 | 17300 vizualizari

 

Este un tort sugestiv pe care il prepar de ziua indragostitilor, in luna februarie, care coincide cu ziua de nastere a nurorii mele.De obicei il imbrac in glazura de ciocolata, insa anul acesta am facut o exceptie si l-am acoperit cu masa de martipan roz.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 300g.zahar,
  • 2 linguri apa,
  • 600g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 350g.frisca dulce,
  • 3 kiwi,
  • 10 capsuni,
  • 3 jumatati de piersici din compot,
  • 500g.masa de martipan roz (din comert);
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTUL INDRAGOSTITILOR:

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.


2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.


3.Frisca se bate bine.


4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora.


5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac.(vezi imaginea)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORTUL INDRAGOSTITILOR" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Roda 1

25.05.2009, 23:38

Micule, nu a curs nimic, din loc in loc am lasat sa se vada martipanul si din loc in loc am pus frisca.Mareste imaginea ca sa-ti dai seama.Rozul a fost mai intens , dar asa a iesit pe celular.Unele au colorit intens, altele sunt pale.Nu stim sa manipulam nici acum telefonul corect pentru a obtine poze reusite.Fiica mea si-a schimbat celularul si nu-i cunoaste toate chichitele.

Roda 1

25.05.2009, 23:38

Multumesc, Yammy pentru aprecieri.

housy 1

13.01.2011, 19:54

foarte bine arata....felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

pe 14.12 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"