Tortulet cu crema Finetti

de Constelatialeu in Torturi, 10 Mai 2014 | 11382 vizualizari

 

Din motive de neglijenta am dat cu aparatul de pamant,deci ce am incercat eu aici,sunt poze facute cu vechiul aparat foto,care trage sa moara si cu telefonul......nu prea imi plac,dar am incercat.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 g fineti
  • 200 g margarina rama cu unt
  • 150 g zahar pudra
  • visine din dulceata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola de esenta rom
  • Pentru ornat
  • frisca+ crema de fineti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu crema Finetti:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare.galbenusurile cu zaharul le frecam pana se topeste zaharul,adaugam faina si la final albusurile ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Ungem forma de tort ( 18 cm diametru) si o tapetam cu faina,turnam mai mult de jumatate din compozitie.In compozitia ramasa adaugam cacaoa si omogenizam.Apoi turnam si partea cu cacaoa in mijloc si cu un bat de frigaruie amestecam aleatoriu..dam blatul la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Se lasa la racit si apoi se taie in 4.

Sirop:

Se pune la fiert apa si zaharul,cand a dat in clocot se trage de pe foc si se pune esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema:

Pachetul de rama frecat bine pana devine o crema spumoasa se adauga zaharul si continuam sa frecam pana se topeste zaharul,apoi adaugam crema fineti.

Asamblare:

Blatul taiat in 4,asezam prima parte pe o farfurie o insiropam,punem crema si apoi visine din dulceata,peste punem partea a doua si procedam ca prima data.La fel facem pana ajungem la ultima parte.Imbracam tortul in crema.Oprim 2-3 linguri de crema pe care le amestecam cu frisca si ornam tortuletul. Deasupra am ras ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu crema Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

marci49 1

11.05.2014, 13:12

arata super bine si cred ca este tare bun.in general imi plac prajiturile cu crema,indiferent de care,doar crema sa fie si frisca asa ca acest tortulet sigur il fac.multumesc pt reteta.

Lia_ 1

11.05.2014, 17:52

pare foarte bun si stai linistita ca "se intelege" perfect

anca_rm 1

13.05.2014, 12:35

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema de sampanie