Tort „Black & White”

de diaconta in Torturi, 7 Mai 2014 | 5319 vizualizari

 

Nu ştiam cum sa-l numesc dar o prietenă mi-a sugerat această denumire.Cred că i se potriveşte.E un tort pe care l-am făcut pentru cineva,deci nu am secţiune.Pentru că era un tort făcut în dar unei mame,am insistat foarte mult pe gust,dar am vrut sa fie şi arătos.Eu zic c-a fost delicios.
Am folosit doua blaturi de pandişpan foarte pufos,iar pentru creme o combinatie de ciocolata,mascarpone,unt si frisca.Trandafirii „ciocolatii” s-au întărit la rece şi au avut o consistenţă asemănătoare fondantului dar mult mai gustoşi.

 

INGREDIENTE

Blat pandişpan (tava cu diametrul 28 cm):

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Blat pandişpan(tava cu diametrul 20 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Crema de ciocolata 1:

  • 500 g crema mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata 55% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita rom

Crema de ciocolata 2:

  • 300 g unt 82 % grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata 55% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata alba

Decor:

  • 200 ml frisca
  • bombonele
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort „Black & White”:

Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.

Pentru început,am tapetat tavile cu hârtie de copt.Am pus separat hârtia în forma de cerc pe fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa 20 de minute,am redus cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.

 

Pentru crema cu mascarpone,am procedat în felul urmator:

Ciocolata rupta bucati,am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca .

Crema mascarpone am mixat-o cu 80 g zahar pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.

Pentru crema de unt,la fel am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am pus ciocolata racita.

Blatul mare l-am taiat în doua,iar cel mic în 3,fiind mai înalt.

Deasupra blatului am pus glazura de ciocolata alba.

Cu crema de mascarpone am umplut blaturile si am pus putin si pe exterior,iar cu crema de unt,am ornat trandafirii ciocolatii.

Pe partea de jos am ornat cu frisca.

Am mai folosit bombonele argintii si alb-maro pentru decor.

Am sa mentionez ca pe partea de jos o ornasem altfel si nu mi-a placut,asa ca am „redecorat” :)))))))))))

Zic ca este un tort destul de simplu,cu putine ingrediente,dar foarte gustos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Black & White”" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversare Catelus alb