Tortulet cu doua creme

de Constelatialeu in Torturi, 17 Noi 2013 | 12893 vizualizari

 

Tortul la mine e ca si placinta cu mere se face pe repede inainte.......Mami nu faci si tu un tort cum imi place mie ,cu blat de nuca,crema de vanilie si crema de ciocolata...deci cam astea au fost spuse....Ce nu face leoaica pentru leusor.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mici
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 2-3 linguri zahar ars
  • apa
  • Crema vanilie
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Crema de ciocolata
  • 1 plic crema de ciocolata ,trufe cu rom de la Dr.Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Pt.ornat
  • sos de ciocolata
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu doua creme:

Blat:


Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Ungem o forma de tort (23 cm) cu margarina si o tapetam cu faina,adaugam compozitia si bagam la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa care se taie in 4.


Sirop:


Caramelizam zaharul ,peste el adaugam apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.


Crema de vanilie:


Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul,laptele,smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.


Crema de ciocolata:


Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul ,laptele, smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.


Asamblare:


Blatul taiat in 4.Punem prima foaie de blat,o insiropam,adaugam crema de ciocolata,foaia a doua ,insiropata,crema de vanilie,foaia a treia,insiropata,crema de ciocolata si ultima foaie insiropata si apoi crema de vanilie cu care imbracam tot tortuletul.Ornam cu crema ciocolata,sos de ciocolata si nuca macinata.


E mai bun a doua zi,dar cum nu se exista rabdare in vocabular,il taiem si il mancam,ca de aia l-am facut.....

 

TIPS-URI

1

blatul se taie mai bine daca e facut cu o zi inainte..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

diaconta 1

18.11.2013, 13:34

Pai sa faca Leoaica si pentru noi bunaciuni de-astea
Fain tort

cata68k 1

19.11.2013, 02:33

ce putem folosi in loc de crema de vanilie Dr.Oetker?

Constelatialeu 1

19.11.2013, 06:14

cata68,poti face o crema de vanilie fiarta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"