Tort " mozaic de toamna "

de anisoara in Torturi, 25 Iun 2010 | 6620 vizualizari

 

Este un tort renumit si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt la cuptor. L-am prezentat pentru a fi o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati cat de interesant se vad bucatile de gelatina colorata deasupra tortului ? De ce va aduce aminte ?

 

INGREDIENTE

  • plicuri cu jeleuri de diferite culori si arome
  • smantana
  • zahar
  • dulceata
  • biscuiti sau blat de tort
  • gelatina
  • vanilina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " mozaic de toamna ":

Plicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca 3/4 din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda bine in diferite vase cu inaltimea de 1.5-2 cm.

Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele, din jeleurile de diferite culori.



Primul strat :

Dupa reteta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:



  • 2 oua,

  • 1 pahar de zahar,

  • 1 pahar de faina,

  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu otet


. Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.

In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .

Intr-o forma de tort , care se poate scoate usor pe urma , se repartizeaza biscuitii ,



Al doilea strat :



600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de gelatina dizolvata . Se lasa putin sa se intareasca in vasul in care a fost amestecata si dupa , se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.





Al treilea strat:





Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar, un pliculet de zahar vanilat si o lingura suc de lamaie, pana zaharul se topeste .Treptat adaugam gelatina calduta de la 2 plicuri . Se pune vasul in frigider , pana ce crema se prinde putin-putin si apoi se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si apoi se toarna cealalta parte de crema.



Forma de tort se pune la frigider peste noapte ca sa se prinda bine straturile de tort intre ele.



A doua zi se scoate forma si se orneaza dupa gustul fiecaruia.



IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " mozaic de toamna "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

26.06.2010, 22:52

am revenit cu furcile anisoara

anisoara 1

27.06.2010, 13:05

Fetelor

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:36

ce interesant arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu capsuni si ricotta