Tort " mozaic de toamna "

de anisoara in Torturi, 25 Iun 2010 | 5878 vizualizari

 

Este un tort renumit si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt la cuptor. L-am prezentat pentru a fi o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati cat de interesant se vad bucatile de gelatina colorata deasupra tortului ? De ce va aduce aminte ?

 

INGREDIENTE

  • plicuri cu jeleuri de diferite culori si arome
  • smantana
  • zahar
  • dulceata
  • biscuiti sau blat de tort
  • gelatina
  • vanilina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " mozaic de toamna ":

Plicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca 3/4 din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda bine in diferite vase cu inaltimea de 1.5-2 cm.

Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele, din jeleurile de diferite culori.



Primul strat :

Dupa reteta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:



  • 2 oua,

  • 1 pahar de zahar,

  • 1 pahar de faina,

  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu otet


. Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.

In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .

Intr-o forma de tort , care se poate scoate usor pe urma , se repartizeaza biscuitii ,



Al doilea strat :



600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de gelatina dizolvata . Se lasa putin sa se intareasca in vasul in care a fost amestecata si dupa , se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.





Al treilea strat:





Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar, un pliculet de zahar vanilat si o lingura suc de lamaie, pana zaharul se topeste .Treptat adaugam gelatina calduta de la 2 plicuri . Se pune vasul in frigider , pana ce crema se prinde putin-putin si apoi se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si apoi se toarna cealalta parte de crema.



Forma de tort se pune la frigider peste noapte ca sa se prinda bine straturile de tort intre ele.



A doua zi se scoate forma si se orneaza dupa gustul fiecaruia.



IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " mozaic de toamna "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (18)

nadina73 1

26.06.2010, 22:52

am revenit cu furcile anisoara

anisoara 1

27.06.2010, 13:05

Fetelor

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:36

ce interesant arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!