Tortulete cu crema de ciuperci

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2012 | 1749 vizualizari

 

Foarte fotogienice si foarte bune,trebuiesc laudate un pic,cand sunt invitati si vreti sa faceti ceva bun si frumos iata o idee,o crema de ciuperci buna,o bucatica de speck,carnita sarata,si o frunzulita de busuioc e tot sarmul ei,sper sa placa cat mie.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta:
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 ou
  • 2 sau 3 linguri de smantana
  • jumate de lingurita de praf de copt
  • sare
  • ou pentru uns si lapte
  • pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 100 gr ciuperci tocate si stoarse
  • o lingura si jumate de amidon
  • un pic de sare
  • 50 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • frunze de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu crema de ciuperci:

1. Se pregatesc cescutele mai intai, se amescteca toate ingredientele pe masa, se face o fantana din faina si restul e usor, pana rezulta o pasta usor de lucrat. Se lasa la odihnit in frigider 20 de minute, apoi se intinde intre doua foli transparente. Se aseaza subtire si cu grija in formele unse cu ulei, se ung cu galbenus si lapte, apoi se pun in cuptorul preincalzit la 170 grade, 20 sau minute,sau pana se coloreaza bine.


2. Se pregateste crema: se amesteca bine galbenusurile cu parmezanul, amidonul si se dizolva apoi cu laptele si smantana. Se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga si untul, se adauga si crema de ciuperci rozolita cu usturoi, arome daca vrem, si data prin storcator. Si sare putina in caz daca mai dorim.


3. Se pune crema intr-un poche si se umplu cescutele. Se decoreaza cu o bucatica de carnita speck si o frunzulita de busuioc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alba_zori 1

26.08.2012, 21:33

multumesc pentru apreciere,iti raspund repede,ungi un pic formele de fiecare data cu putin ulei de floarea soarelui sau unt,apoi asezi frumos pasta,dupa coacere in cuptor le scoti repede ajutandute cu un betisor,arde si trebuie sa le tii cu o carpa,important e sa le desprinzi imediat ca sa nu ramana in forma si dupa sa n-o poti desprinde,sper ca te-am ajutat putin

Valclaudia 1

28.08.2012, 20:25

incantatoare aceste produse!

alba_zori 1

13.09.2012, 17:07

ahh si in loc de ulei se poate pune unt sau margarina topita,cu unt e gustul mai bun,multumesc din nou

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic