Tortuletul meu

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 6 Aug 2010 | 3302 vizualizari

 

pentru ca maine implinesc o frumoasa varsta, mi-am facut singura un cadou :)):))mai de criza dar merge:)):))

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 1 pahar de zahar
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • crema 1: crema de nuci
  • 300 grame nuci,
  • 150 grame zahar,
  • esenta de rom,
  • 500 ml lapte,
  • ciocolata rasa/cacao
  • crema 2: crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 20 gr amidon
  • esenta de vanilie
  • pt ornat:
  • glazura de ciocolata
  • bomboane decor
  • nuca de cocos
  • trandafiri din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul meu:

Pregatim blatul astfel:


Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Pregatim crema 1 astfel:


Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim, o lingura de ciocolata rasa, sau de cacao. In acest caz, se mareste cantitatea de zahar la 150 grame.


Pregatim crema 2 astfel:


Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si lasam sa fiarba.


Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul.


turnam laptele fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care mestecam continuu si mai lasam la foc mediu pana se intareste, devine ca maioneza.


Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam esenta de vanilie.


Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, insiropam blaturile si punem crema 1 peste primul blat, apoi celalalt blat, iar apoi crema de vanilie.


Peste crema de vanilie punem glazura de ciocolata in mijloc, urman ca aceasta sa curga spre margini.


ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii, adica pana maine :D.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

onuta 1

10.08.2010, 23:00

la multi ani cu intarziere si de la mine, numai bucurii.tortuletul este minunat si delicios.

Dana Cristea - pusikmea 1

11.08.2010, 11:46

onuta, multumesc frumos

eleny2010 1

02.11.2010, 17:08

ma intreb cand ai avut timp sa inveti atatea retete sa le faci..ma uit mai ales la torturi si ma minunatez. cati ani ai ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!