Torturi copii (pictate)

de cec in Torturi, 8 Dec 2010 | 11052 vizualizari

 

Am facut un blat din care mi-au iesit 2 torturi (cu printesa si Tom si Jerry)

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  •  5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1/2 cana apa minerala,
  • 200 g faina,
  • 1 plic budinca caramel
  •  1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • crema1 tort printesa
  • 2 ciocolate
  • 200g frisca
  • crema2 tort tom si jerry
  • 250g mascarpone
  • 250-300g frisca
  • pasta de zahar
  • 450 zahar pudra cu amidon
  • 50 g miere
  • 5 grame gelatina
  • arome (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torturi copii (pictate):

Blat


Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat formeaza o maioneza "dulce".Apoi se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida,dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa,mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.Intr-un castron,amestecati faina cu cacaua cu praful de budincasi cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.Se unge o tava cu unt,si se toarna ,niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.Cand blatul este gata,se lasa sa se raceasca.


crema1


se topeste ciocolata in frisca incalzita, se raceste apoi se mixeaza sau mai simplu se topestesi se amesteca cu frisca batuta


crema2


se bate frisca si se adauga mascarpone si se amesteca sau mixeaza pana la omogenizare. Ornamentele la amandoua sunt din pasta de zahar


Tort printesa e imbracat in pasta de zahar si tort tom si jerry in crema de mascarpone cu frisca si apoi pictat peste


Aici e reteta de pasta de zahar postata de Adriana Micoleta pe culinar.ro:


Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.

Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.


Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.


Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.


Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.


Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Torturi copii (pictate)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Doralinda 1

25.05.2011, 11:23

Buna, sunt f; frumoasele torturile tale! peste 3 saptamani au si fetitele mele ziua de nastere, si ma gandeam sa fac eu tortul, nu sa il cumpar gata, cel putin stii ce pui in el! o intrebare te rog, cum ai facut desenul? e gata? l-ai cumparat din comert?
daca ai putea sa imi scrii, e-mailul meu e cdmusat1972@yahoo.com
multumesc mult de tot!

Doralinda 1

25.05.2011, 11:28

tot eu!
tocmai am vazut mai sus cum ai facut! voi incerca si eu, doar ca problema e ca locuiesc in strainatate si chiar nu am vazut carioci alimentare, voi intreba azi la patiserie, sper sa am noroc!
o zi buna!

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale