Trabucuri aperitiv

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2012 | 15734 vizualizari

 

Ati fost anuntata ca vin intr-o ora musafirii si nu stiti ce sa le pregatiti ? Incercati aceasta reteta rapida si musafirii va vor fi incantati.
Serviti-le calde alaturi de un pahar cu bere sau vin....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de placinta(foi)
  • 250 branza
  • 2 oua
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trabucuri aperitiv:

Scoateti de la congelator foile de placinta si lasati-le sa se decongeleze.

Cautati ce branza aveti prin frigider( eu am abut branza de burduf,telemea si branza impletita)poate sa fie de un singur fel, radeti-o sau sfaramati-o cu furculita.

Un ou si un albus le bateti bine cu un praf de sare.

Mararul il tocati marunt.

Intr-un bol amestecati branza, oul batut, mararul tocat si presarati piper proaspat macinat. Amestecati bine.

Foile de placinta le ungeti pe fiecare cu putin ulei , apoi suprapuneti cate 4 una peste alta.

Taiati apoi foile in dreptunghiuri cat vreti voi de mari sa fie trabucurile( un rand de  foi in 9 sau 12 bucati)

Cu o lingurita asezati pe o margine branza , asa cum vedeti in poza, apoi rulati trabucurile.

Le asezati intr-o tava cu hartie de copt, le ungeti cu galbenusul batut cu o lingura cu ulei si apoi le dati la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pina se rumenesc deasupra, cam 15-20 de minute.

Serviti trabucurile, de preferinta calde, dar....sunt bune si reci.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Trabucuri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

16.12.2012, 18:56

va trebui sa ma apuc de fumat

RuxyRux 1

16.12.2012, 23:30

Grozav de gustoase!

Rocsi 1

16.12.2012, 23:32

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv friganele cu ceapa verde