Traistute cu urda si marar

de brie in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2009 | 4279 vizualizari

 

Am vazut demult reteta la tv cu umplutura de carne, dar cum nu ma dau in vant dupa carne am incercat cu ciuperci, si apoi in varianta cu urda si sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 250 ml sifon/apa minerala
  • 2 oua
  • sare
  • 1-2  linguri ulei (de preferat de masline)
  • aprox. 250 g faina
  • 500 g urda
  • o legatura marar
  • 15-20 frunze ceapa verde
   
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Traistute cu urda si marar:

Se prepara din lapte,apa minerala,oua,un praf de sare si faina un aluat de clatite. Se incalzeste o tigaie si se trece la coacerea clatitelor. Spre sfarsit cand mai erau 3-4 clatite de copt am taiat 4-5 frunze de ceapa verde si cateva firisoare de marar si le-am daugat in compozitie si am copt ultimele clatite mai colorate :P.


Dupa ce terminam de copt clatitele se dau deoparte sa se racoreasca cateva minute.


Se taie marunt mararul si se adauga impreuna cu 1-2 linguri ulei peste urda, se amesteca pentru incoporare ingredientele, eventual se mai adauga un praf de sare.


Se trece la umplerea clatitelor cu urda si apoi se lega cu frunze de ceapa verde, o parte din clatite le-am rulat traditional dupa cum se vede in poze.


Va urez pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Traistute cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

brie 1

14.12.2009, 08:27

esti o draguta gaby , mersi

Bya Ralu 1

06.02.2012, 21:39

gustos....yamy vreau si eu

diaconta 1

06.02.2012, 21:50

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures