Desert prajitura cu urda si bezea

de mirela0911 in Prajituri, 9 Aug 2020 | 4970 vizualizari

 

Aveam urda si voiam sa fac neaparat o prajiturica delicioasa in care sa folosesc bunatatea de urda. M-am oprit la reteta de prajitura cu branza a Mirelei Miremirc, eu am adaptat-o gustului meu si a iesit o minunatie!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou

Pt. umplutura:

  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 180 g zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g ulei de floarea soarelui
  • 500 g urda
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 plic budinca de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar tos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda si bezea:

Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta un aluat omogen. 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul cu degetele cat dimensiunea tavii. Se lasa deoparte.

Umplutura: Galbenusurile, oul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devine o compozitie cremoasa. Se toarna uleiul in fir subtire, ca la maioneza, timp in care se mixeaza. Se pune urda si se mixeaza pana devine compozitia omogena.

Praful de budinca se dizolva in lapte apoi se toarna peste urda, Se amesteca cu grija, pentru ca va stropi, pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra iar crema este coapta.

Bezeaua: Albusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se obtine o spuma densa.

Se scoate tava din cuptor, se asaza deasupra spuma, se intinde omogen si se da din nou la cuptorul pentru inca 10 minute.

Se portioneaza cand este bine racita si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi branza dulce in loc de urda.

2

Umplutura va avea o consistenta moale, dar se va inchega la coacere.

3

Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci