Trandafirasi cu mere

de gospodariu in Mancare copii, 12 Mai 2016 | 716 vizualizari

 

Fetita mea este foarte incantata de acesti trandafirasi cu mere care pot sa-i pun si in cutiuta de sandwich de la gradinita.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame aluat foietaj;
  • 4 mere rosii;
  • 4-5 linguri dulceata;
  • 6-8 linguri zahar;
  • 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi;
  • zeama de la 1 lamaie;
  • 50-75 ml apa;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi cu mere:

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.


Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit,iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte. Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija.


Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru, se taie fasii de circa 10 cm,se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

AndrutzaP 1

13.05.2016, 09:53

Buni si foarte frumosi!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:16

sunt buni si pentru noi nu numai pentru copii

Rocsi 1

13.05.2016, 21:15

Ce buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Ceai minune de lamiie