Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Aug 2015 | 2898 vizualizari

 

un delicios desert de post... Cu dedicatie pentru Padre, ca-i tare scump la vedere... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata
  • cca 350 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • faina alba proaspat cernuta, cca 750 gr.
  • 1 borcan mare dulceata de gutui
  • 3-4 linguri gris
  • 4 linguri seminte de canepa
  • 3 linguri zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa:

Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator.


Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida.


Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic.


La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 185 grade.


Intinem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.


Taiem foaia in doua, pe orizontala.


Peste aluat presaram un strat fin de gris, apoi ungem intreaga suprafata a celor doua foi cu dulceata de gutui, presaram din nou un strat fin de gris peste dulceata, apoi rulam strans aluatul.


Tapetam tavile cu hartie de copt.


Taiem sulurile de aluat in felii de 1,5 cm si le asezam in tava tapetata, lasand distanta intre ele.


Presaram seminte de canepa si zahar brun, apoi dam tavile la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 170 grade.


Lasam sa se rumeneasca, apoi le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Cris2711 1

03.08.2015, 13:07

ce frumosi

Panacris 1

03.08.2015, 22:29

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de post cu conopida