Trandafiri din mere

de nico_nico in Dulciuri, 12 Ian 2017 | 1976 vizualizari

 

Sunt buni si calzi si reci.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj (frantuzesc)
  • 3 mere ionatan
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • gem de capsuni
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din mere:

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Cand incep sa fiarba, se stinge focul. Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.  Apoi, se pun pe o farfurie asternuta cu servetele de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele. Se foloseste doar jumatate din pachet. Foaia de foietaj am taiat-o fasii de cate 2 cm, le-am uns cu gem de capsuni, presarate cu zahar si scortisoara . Pe fiecare banda, se pun felii de mere usor suprapuse. Apoi, se ruleaza pana capata forma de trandafir. Fiecare trandafir obtinut se pune direct intr-o hartie de briosa si apoi in tava de copt. Dintr-o foaie, se obtin 12 trandafiri. Se coc la foc potrivit, cam 50-60 minute. Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar pudra.
Sunt buni si calzi si reci.


Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan genovez cu mere