Trandafiri din mere

de nico_nico in Dulciuri, 12 Ian 2017 | 2564 vizualizari

 

Sunt buni si calzi si reci.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj (frantuzesc)
  • 3 mere ionatan
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • gem de capsuni
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din mere:

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Cand incep sa fiarba, se stinge focul. Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.  Apoi, se pun pe o farfurie asternuta cu servetele de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele. Se foloseste doar jumatate din pachet. Foaia de foietaj am taiat-o fasii de cate 2 cm, le-am uns cu gem de capsuni, presarate cu zahar si scortisoara . Pe fiecare banda, se pun felii de mere usor suprapuse. Apoi, se ruleaza pana capata forma de trandafir. Fiecare trandafir obtinut se pune direct intr-o hartie de briosa si apoi in tava de copt. Dintr-o foaie, se obtin 12 trandafiri. Se coc la foc potrivit, cam 50-60 minute. Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar pudra.
Sunt buni si calzi si reci.


Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere şi nuci (de post)