Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2010 | 2274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml apa
  • 100 gr faina de malai
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr praz, feliat
  • 1 bulb de fenicul, feliat
  • 200 gr rosii cherry
  • sare de mare cu ierburi aromate
  • Grana Padano ras, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte:

Pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare.Dupa ce a dat in clocot, adauga faina de malai in ploaie, amestecand continuu cu telul.Dupa ce mamaliga a dat intr-un clocot, las-o sa fiarba 15 minute la foc mic apoi toarna-o intr-un vas rotund, putin inalt si uns cu 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Lasa mamaliga sa se raceasca complet.

Intre timp, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, pune legumele.Amesteca 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie cu 1 lingurita miere, 2 linguri zeama de lamaie si sare de mare cu ierburi aromate, dupa gust.Stropeste legumele cu acest amestec apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.

Dupa ce mamaliga s-a racit si s-a intarit, rastoarn-o din vas si tai-o in 8 triunghiuri.Incinge o tigaie tip gratar, adauga triunghiurile de mamaliga si prajeste-le pe ambele parti pana cand se rumenste.

Serveste triunghiurile de mamaliga cu legumele coapte, toate presarate cu Grana Padano ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri de mamaliga la gratar cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Sylvia 1

08.04.2010, 21:40

Nota maxima de la mine !!!Imi place sa vad mamaliga tratata " cu still" se pot face multe mancaruri aratoase cu ea, italienii sunt mari maestri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Bulz cu ou si smantana