Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Iun 2017 | 2002 vizualizari

 

În pragul verii, când începem să ne răsfățăm cu multe fructe și legume proaspete, vă propun un meniu de post, cu trufandale de sezon, după opinia unora, mai bun decât unul cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi (preferabil, mici)
  • 1/2 varză mică, nouă
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • oțet
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua:

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.


Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.


Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se ține 10 minute în apă cu sare și oțet. După acest interval de timp, se strecoară și se amestecă ușor cu o parte din mărarul tăiat fin.


Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun la prăjit la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos.


Se servesc calzi, cu salată de varză nouă alături.

 

TIPS-URI

1

Alegeți pentru acest fel de mâncare, mai ales cartofi mici (de preferință, roz) care sunt mai aspectuoși, mai dulci și se pot fierbe și prăji întregi.

2

Nu țineți cartofii la fiert mai mult decât este cazul (fierb repede).

3

Încingeți uleiul înainte de a pune cartofii la prăjit în tigaie, iar apoi faceți focul mic, ca să nu-i ardeți.

4

Salata de varză este foarte bună, dacă este asortată cu mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:37

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:04

Sigur, Merișor, de ce nu? Este și pentru tine, oricând...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:04

Mulțumesc, Mimi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copti- de post