Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Iun 2017 | 730 vizualizari

 

În pragul verii, când începem să ne răsfățăm cu multe fructe și legume proaspete, vă propun un meniu de post, cu trufandale de sezon, după opinia unora, mai bun decât unul cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi (preferabil, mici)
  • 1/2 varză mică, nouă
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • oțet
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua:

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.


Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.


Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se ține 10 minute în apă cu sare și oțet. După acest interval de timp, se strecoară și se amestecă ușor cu o parte din mărarul tăiat fin.


Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun la prăjit la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos.


Se servesc calzi, cu salată de varză nouă alături.

 

TIPS-URI

1

Alegeți pentru acest fel de mâncare, mai ales cartofi mici (de preferință, roz) care sunt mai aspectuoși, mai dulci și se pot fierbe și prăji întregi.

2

Nu țineți cartofii la fiert mai mult decât este cazul (fierb repede).

3

Încingeți uleiul înainte de a pune cartofii la prăjit în tigaie, iar apoi faceți focul mic, ca să nu-i ardeți.

4

Salata de varză este foarte bună, dacă este asortată cu mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:37

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:04

Sigur, Merișor, de ce nu? Este și pentru tine, oricând...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:04

Mulțumesc, Mimi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu ciuperci -post