Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Iun 2017 | 1582 vizualizari

 

În pragul verii, când începem să ne răsfățăm cu multe fructe și legume proaspete, vă propun un meniu de post, cu trufandale de sezon, după opinia unora, mai bun decât unul cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi (preferabil, mici)
  • 1/2 varză mică, nouă
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • oțet
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua:

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.

Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.

Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se ține 10 minute în apă cu sare și oțet. După acest interval de timp, se strecoară și se amestecă ușor cu o parte din mărarul tăiat fin.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun la prăjit la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos.

Se servesc calzi, cu salată de varză nouă alături.

 

TIPS-URI

1

Alegeți pentru acest fel de mâncare, mai ales cartofi mici (de preferință, roz) care sunt mai aspectuoși, mai dulci și se pot fierbe și prăji întregi.

2

Nu țineți cartofii la fiert mai mult decât este cazul (fierb repede).

3

Încingeți uleiul înainte de a pune cartofii la prăjit în tigaie, iar apoi faceți focul mic, ca să nu-i ardeți.

4

Salata de varză este foarte bună, dacă este asortată cu mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:37

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:04

Sigur, Merișor, de ce nu? Este și pentru tine, oricând...!

RODIMUR 1

13.06.2017, 16:04

Mulțumesc, Mimi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de soia cu piure