Trufe inghetate

de Brindusa in Prajituri, 22 Apr 2010 | 1486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • cateva alune de padure prajite uscat
  • biscuiti
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe inghetate:

Am vrut sa fac si eu trufe, ca mi-a plouat in gura cand le-a postat Miha. Se vede treaba, insa, ca lor nu le-a placut de mine si au iesit prea moi.

Prin urmare, ca sa nu pierd bunatate de compozitie le-am pus la congelator si am avut o inghetata minunata.

Dupa cum se spune aici mai intai topesti ciocolata la baia de aburi, apoi adaugi 2 galbenusuri (tot pe baia de aburi) si amesteci putin. Dai castronul jos si amesteci mascarpone. Pui la rece sa se intareasca, dupa care intinzi un carnat din compozitie pe hartie de copt si rulezi sa se faca un sul. Eu am pus si niste alune in mijloc. Dai la rece pana se intareste bine.

EEE aici la mine s-a rupt filmul. Compozitia a fost cremoasa. excelenta la gust, dar n-a vrut sa se intareasa. Si atunci am pus-o la congelator si am facut-o inghetata.

Buna si sub forma asta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe inghetate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Brindusa

Brindusa 1

23.04.2010, 10:03

e posibil sa fia de la cioco cu lapte. Data viitoare incerc numai cu aia amaruie (si eu tot Kandia folosesc. Are 75% cacao)

Rocsi

Rocsi 1

23.04.2010, 11:12

oricum sunt bune

Sylvia

Sylvia 1

23.04.2010, 20:56

Excelent arata mie imi plac f tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!