Trufe inghetate

de Brindusa in Prajituri, 22 Apr 2010 | 1594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50g ciocolata amaruie + 50 g ciocolata cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • cateva alune de padure prajite uscat
  • biscuiti
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe inghetate:

Am vrut sa fac si eu trufe, ca mi-a plouat in gura cand le-a postat Miha. Se vede treaba, insa, ca lor nu le-a placut de mine si au iesit prea moi.


Prin urmare, ca sa nu pierd bunatate de compozitie le-am pus la congelator si am avut o inghetata minunata.


Dupa cum se spune aici mai intai topesti ciocolata la baia de aburi, apoi adaugi 2 galbenusuri (tot pe baia de aburi) si amesteci putin. Dai castronul jos si amesteci mascarpone. Pui la rece sa se intareasca, dupa care intinzi un carnat din compozitie pe hartie de copt si rulezi sa se faca un sul. Eu am pus si niste alune in mijloc. Dai la rece pana se intareste bine.


EEE aici la mine s-a rupt filmul. Compozitia a fost cremoasa. excelenta la gust, dar n-a vrut sa se intareasa. Si atunci am pus-o la congelator si am facut-o inghetata.


Buna si sub forma asta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe inghetate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Brindusa 1

23.04.2010, 10:03

e posibil sa fia de la cioco cu lapte. Data viitoare incerc numai cu aia amaruie (si eu tot Kandia folosesc. Are 75% cacao)

Rocsi 1

23.04.2010, 11:12

oricum sunt bune

Sylvia 1

23.04.2010, 20:56

Excelent arata mie imi plac f tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose "Brownie Cappucino"