Trunchi de copac

de lilik in Prajituri, 27 Dec 2010 | 3846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • pt crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 350 gr frisca lichida
  • esenta de rom
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • 100 gr migdale macinate
  • cateva migdale intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Prepararea blatului:


batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt.


punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 8-10 min.


cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie curat si il umezim cu siropul obtinut(punem 100 ml apa pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop,apoi dam deoparte si adaugam romul),apoi rulam si lasam sa se raceasca.


Prepararea cremei:


punem frisca pe foc ,iar cand incepe s fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa,amestecam pana se topeste apoi lasam la racit.


cand s-a racit adaugam esenta de rom si batem cu mixerul.


Asamblare:


desfacem biscuitul si punem mai mult de jumatate din crema pe care o vom intinde uniform,iar deasupra presaram migdalele macinate,apoi rulam din nou.


din rulada obtinuta vom taia pe diagonala capetele(nu bucati foarte mari),pe care le vom lipi in parti.


deasupra vom pune crema ramasa si cate o migdala intreaga din loc in loc.


dam la frigider 2-3 ore apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

lilik 1

29.12.2010, 09:35

multumesc Ionix

Ligia Bxl 1

12.01.2011, 12:09

arata bine

lilik 1

12.01.2011, 12:30

merci Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!