Trunchi de copac

de Lau in Prajituri, 6 Dec 2011 | 4447 vizualizari

 

inspiratia bucataras

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • coaja portocala
  • zeama de portocala
  • 4 linguri frisca
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri gelatina hidratata
  • Glazura:
  • 1 ciocolata
  • 3 linguri frisca
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

CREMA-toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, punem vasul in chiuveta cu apa sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam zeama de portocala si gelatina, amestecam si dam deoparte


BLATUL-albusurile le batem spuma pana se tripleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si mai mixam cca 2-3 minute, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam usor cu o lingura de lemn, turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Udam un prosop curat si il stoarcem bine de apa, rasturnam pandispanul peste prosop si rulam. Lasam sa se raceasca putin dupa care il desfacem si adaugam crema, rulam din nou si dam la rece sa se raceasca bine.


GLAZURA-topim ciocolata cu frisca, amestecam continuu, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca putin


Taiem 2 bucati din rulada (nu foarte mari) si atasam de rulada, intindem glazura peste toata rulada si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine glazura,facem striatii cu furculita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

07.12.2011, 15:23

gaby

mirela0911 1

07.12.2011, 19:10

mai primesc ceva ca arata tare bine

Lau 1

07.12.2011, 21:21

mirela primesti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida in 2 culori