Trunchi de copac

de Lau in Prajituri, 6 Dec 2011 | 4061 vizualizari

 

inspiratia bucataras

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • coaja portocala
  • zeama de portocala
  • 4 linguri frisca
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri gelatina hidratata
  • Glazura:
  • 1 ciocolata
  • 3 linguri frisca
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

CREMA-toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, punem vasul in chiuveta cu apa sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam zeama de portocala si gelatina, amestecam si dam deoparte


BLATUL-albusurile le batem spuma pana se tripleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si mai mixam cca 2-3 minute, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam usor cu o lingura de lemn, turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.


Udam un prosop curat si il stoarcem bine de apa, rasturnam pandispanul peste prosop si rulam. Lasam sa se raceasca putin dupa care il desfacem si adaugam crema, rulam din nou si dam la rece sa se raceasca bine.


GLAZURA-topim ciocolata cu frisca, amestecam continuu, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca putin


Taiem 2 bucati din rulada (nu foarte mari) si atasam de rulada, intindem glazura peste toata rulada si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine glazura,facem striatii cu furculita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

07.12.2011, 15:23

gaby

mirela0911 1

07.12.2011, 19:10

mai primesc ceva ca arata tare bine

Lau 1

07.12.2011, 21:21

mirela primesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta