Turta dulce

de ionela2682 in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 5868 vizualizari

 

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car...dar .se poate spune si :omul dussss mananca iarna inghetata si vara turta dulce..asta sunt eu..!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar pentru ars +100 ml apa calda
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura nucsoara
  • 1 lingura rasa bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura
  • faina cat cuprinde-1 kg

Glazura

  • 1 cana plina zahar pudra
  • 1/2 cana apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa

-se amesteca  ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1 lingura)pana devine omogen,adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare,la mine a intrat fixx1 kg de Pambac 000

-lasam la rece peste noapte ,ne sfatuieste Bucatarul ,dar eu nu  am lasat decat 1 ora.

intindem foaie de 0,6 cm ,decupam aluatul in figurinele dorite si le asezam in tava cu hartie de copt

-dam la cuptor pentru 15-20 min la 180-190 g sau pana devin usor maronii..atentie sa nu le ardeti.isi vor tripla volumul doar in inaltime iar mirosul de amoniac va disparea in momentul in care sunt complet racite.

-le lasam la racorit

Zaharul pudra bine rasnit il amestecam cu apa ,introducem turtele dulci in  el si le asezam pe o tava,gratar...sa se usuce glazura,va deveni alba exact ca cele de cumparat..(eu nu prea am avut rabdare!!!)

http://www.bucatarmaniac.ro/2010/12/turta-dulce.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Inanel 1

19.12.2012, 08:20

am incercat reteta si au iesit f.f.bune. eu glazura le-am facut-o cu ciocolata.

Panacris 1

19.12.2012, 08:43

ionela2682 1

19.12.2012, 08:59

Inanel asteptam sa le arati si noua!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce