Turta dulce

de ionela2682 in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 3555 vizualizari

 

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car...dar .se poate spune si :omul dussss mananca iarna inghetata si vara turta dulce..asta sunt eu..!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar pentru ars +100 ml apa calda
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura nucsoara
  • 1 lingura rasa bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura
  • faina cat cuprinde-1 kg

Glazura

  • 1 cana plina zahar pudra
  • 1/2 cana apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa


-se amesteca ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1 lingura)pana devine omogen,adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare,la mine a intrat fixx1 kg de Pambac 000


-lasam la rece peste noapte ,ne sfatuieste Bucatarul ,dar eu nu am lasat decat 1 ora.


intindem foaie de 0,6 cm ,decupam aluatul in figurinele dorite si le asezam in tava cu hartie de copt


-dam la cuptor pentru 15-20 min la 180-190 g sau pana devin usor maronii..atentie sa nu le ardeti.isi vor tripla volumul doar in inaltime iar mirosul de amoniac va disparea in momentul in care sunt complet racite.


-le lasam la racorit


Zaharul pudra bine rasnit il amestecam cu apa ,introducem turtele dulci in el si le asezam pe o tava,gratar...sa se usuce glazura,va deveni alba exact ca cele de cumparat..(eu nu prea am avut rabdare!!!)


http://www.bucatarmaniac.ro/2010/12/turta-dulce.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Inanel 1

19.12.2012, 08:20

am incercat reteta si au iesit f.f.bune. eu glazura le-am facut-o cu ciocolata.

Panacris 1

19.12.2012, 08:43

ionela2682 1

19.12.2012, 08:59

Inanel asteptam sa le arati si noua!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce