Turta dulce

de Oana in Dulciuri, 25 Dec 2009 | 8583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g miere lichida
  • 50  zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 125 g faina alba
  • 125 faina de secara
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru uns:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mierea si zaharul se amesteca si se incalzesc putin, apoi se muta in vasul de mixer, se amesteca cu oul, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se bate foarte bine pana se face ca o spuma. Faina alba si cea de secara se amesteca cu  praful de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea. Se amesteca in spuma de miere, apoi se framanta cu mana un aluat nelipicios, presarand din cand in cand faina. Intre doua foi de hartie de copt se intinde un strat subtire din aluat, apoi se decupeaza in diferite forme. Se dezlipesc cu un cutit lat si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.

Se incalzesc cei 100 ml apa si se amesteca cu amidonul pana se dizolva. Cu acest amestec se ung formele de turta dulce, cu ajutorul unei pensule. Se pot decora dupa plac, apoi se coc la foc mic, 15 minute, pana devin aurii si se umfla putin.

Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere, nuci si stafide