Turta dulce

de Oana in Dulciuri, 25 Dec 2009 | 5040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g miere lichida
  • 50  zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 125 g faina alba
  • 125 faina de secara
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru uns:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Mierea si zaharul se amesteca si se incalzesc putin, apoi se muta in vasul de mixer, se amesteca cu oul, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se bate foarte bine pana se face ca o spuma. Faina alba si cea de secara se amesteca cu praful de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea. Se amesteca in spuma de miere, apoi se framanta cu mana un aluat nelipicios, presarand din cand in cand faina. Intre doua foi de hartie de copt se intinde un strat subtire din aluat, apoi se decupeaza in diferite forme. Se dezlipesc cu un cutit lat si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.


Se incalzesc cei 100 ml apa si se amesteca cu amidonul pana se dizolva. Cu acest amestec se ung formele de turta dulce, cu ajutorul unei pensule. Se pot decora dupa plac, apoi se coc la foc mic, 15 minute, pana devin aurii si se umfla putin.


Se lasa la racit si se pastreaza intr-o cutie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Miha 1

26.12.2009, 00:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino