Turta dulce - Gingerbread

de Corinuta in Dulciuri, 3 Dec 2012 | 2591 vizualizari

 

Cea mai buna si mai aromata turta dulce, parol! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina de secara
  • 200 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 cana zahar pudra
  • 2,5 linguri zeama de lamaie
  • coloranti alimentari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce - Gingerbread:

Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile.


Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.


Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute.


Pe masa infainata se intinde o foaie din aluat groasa de aproximativ jumatate de centimetru.


Se decupeaza cu forma bucatile de turta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coace in cuptorul preincalzit 10-15 minute. Se lasa la racit.


Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorantul. Se glazureaza dupa imaginatie.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce - Gingerbread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bunica 1

21.12.2013, 12:45

Ce aromate sunt!

babi5 1

21.12.2013, 12:58

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 00:56

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata