turta sau pelincutele domnului

de luminita20_2006 in Mancaruri de post, 6 Ian 2010 | 2801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi placinta
  • 700 gr nuci
  • 1 coaja de la o portocala
  • 1 coaja de la o lamaie
  • 200 gr zahar
sirop:
  • 1 l apa
  • 500 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA turta sau pelincutele domnului:

Foile deplacinta se coc pe dosul tavii dar sanu se rumeneasca. A doua zi se face siropul: se pune la fiert 1 litru de apa cu 500 gr zahar. cand sa legat se ia de pe foc si se pun esentele. Nuca de da prin masina sa fie fina. apoi se amesteca cu coaja de portocala+ lamaie si zaharul. Se pune pe foaie sirop cu linguta apoi mucile si se repeta procedeul pana la ultima foaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "turta sau pelincutele domnului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Oana 1

06.01.2010, 17:07

Mmm, super bune Am pus si eu reteta la fel bune, bune

luminita20_2006 1

07.01.2010, 20:45

ms

housy 1

06.12.2010, 22:59

wow....bunica mea facea d-astea cand eram mica...in ajuns de Craciun...ce dor mi-e de vremurile alea !!! pentru asta ai 5 furcu si multe felicitare.....ai trezit nostalgia in mine acum...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu soia si ciuperci