turta sau pelincutele domnului

de luminita20_2006 in Mancaruri de post, 6 Ian 2010 | 5561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi placinta
  • 700 gr nuci
  • 1 coaja de la o portocala
  • 1 coaja de la o lamaie
  • 200 gr zahar
sirop:
  • 1 l apa
  • 500 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA turta sau pelincutele domnului:

Foile deplacinta se coc pe dosul tavii dar sanu se rumeneasca. A doua zi se face siropul: se pune la fiert 1 litru de apa cu 500 gr zahar. cand sa legat se ia de pe foc si se pun esentele. Nuca de da prin masina sa fie fina. apoi se amesteca cu coaja de portocala+ lamaie si zaharul. Se pune pe foaie sirop cu linguta apoi mucile si se repeta procedeul pana la ultima foaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "turta sau pelincutele domnului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

06.01.2010, 17:07

Mmm, super bune Am pus si eu reteta la fel bune, bune

luminita20_2006 1

07.01.2010, 20:45

ms

housy 1

06.12.2010, 22:59

wow....bunica mea facea d-astea cand eram mica...in ajuns de Craciun...ce dor mi-e de vremurile alea !!! pentru asta ai 5 furcu si multe felicitare.....ai trezit nostalgia in mine acum...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci, la multicooker