Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)

de adasev12 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 5259 vizualizari

 

Eu aceste turte le-am descoperit de cand sunt aici in Moldova...la noi in Ardeal nu se fac...sunt ff bune...si se fac in Ajun de Craciun si se dau de pomana...super...ammancat o farfurie mare....De obicei se fac din aluat de casa, din apa si faina...dar noi am fost mai lenese anul asta( mai mult soacra.-mea...) si am cumparat foi de placinta

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de palcinta
  • nuca dupa gust, cam 500 g am pus noi
  • coaja rasa dela 4 lamai si o portocala
  • 3 esente de rom
  • zahar dupa gust
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului):

Foile de placinta se desfac cu grija si se taie in 4 parti, apoi se ia bucatica cu bucatica si se prajesc pe plita. Dupa ce se prajesc toate se pun la inmuiat in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Nuca se prajeste si se macina, se amesteca cu zahar din belsug si coaja rasa de la lamai si portocale.


Pe farfurii se asaza un rand de foi inmuiate, apoi se presara nuca aromata din belsug, se pune alt rand de foi si tot asa. Deasupra se pune un strat mai gros de nuca. Cu cat foile sunt mai insiropate, cu atat mai bune sunt turtele.

 

TIPS-URI

1

aceste turte se sfintesc de catre preot, inainte de Craciun (numai foile prajite), apoi in seara de Ajun se pun cu nuca si se fac farfurii care se dau de pomana pt. cei dusi la cele sfinte, sa fie de sufletul celor dragi mie si plecati dintre noi: mamaia Neta, bunica Lucretia si bunicul Nicolae!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

25.12.2013, 20:10

bune

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:33

merisor 1

26.12.2013, 12:58

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert julfa