Turtite din secara

de laura_n in Piine, 27 Apr 2013 | 2577 vizualizari

 

Mai nou, suntem nevoiti sa ne schimbam un pic optiunile culinare, astfel incat sa avem o dieta mai stricta. Am renuntat la zahar, faina alba, si altele.
Din acest motiv, am optat astazi pentru niste turtite din faina de secara care au iesit tare gustoase. Mie imi plac mai mult preparatele din faina neagra sau de secara decat cele din faina alba. Insa acum a venit randul lor de nevoie ;)

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina secara
  • 1 lgta sare
  • 1 canita lapte batut (de casa)
  • 4 lg ulei masline
  • jumatate plic drojdie uscata
  • o cana apa calduta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite din secara:

Intr-un castron, am pus 300 gr faina secara, o lingurita sare si am amestecat.


Drojdia am pus-o un pic la hidratat in cateva linguri de apa calduta.


Peste faina, am adaugat drojdia, am amestecat un pic, apoi am adaugat laptele batut si uleiul. Am framantat un aluat cam lipicios, dar am mai adaugat cate un pic de faina, pana am obtinut un aluat mai inchegat. Am lasat la dospit cam o ora (intr-un loc cu calduta)


Dupa ce a crescut aluatul, am format turtite nu foarte mari, pe care le-am pus la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am presarat cateva seminte de dovleac si de in. Am copt la foc mediu cam 30 min.


 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 5 lei.

2

semintele merg amestecate in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite din secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

feliciacristea46 1

28.04.2013, 15:53

ce bune trebuie sa fie! arata minunat!

laura_n 1

28.04.2013, 17:12

multumesc frumos tuturor

Alina26 1

28.04.2013, 17:38

ce bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu mac si susan