Faina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute.
Intr-o tigaie se pun ~300 ml ulei(trebuie sa fie baie de ulei)si se incinge bine,apoi cu ajutorul unei linguri se pune din compozitie in tigaie. Este gata pe o parte cand apar la suprafata gaurele,si se intoarce pe cealalta parte pentru ~30 secunde. Se scot turtitele pe servetele absorbante.Se pudreaza cu zahar.
Se pot servi alaturi de gem/dulceata.
1
Observatii: Pentru a trece peste lasatul la frigider puteti proceda astfel: Dati laptele in clocot si se pune peste amestecul de faina,apoi se adauga ouale batute si zaharul :)
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro