Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Faina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute.
Intr-o tigaie se pun ~300 ml ulei(trebuie sa fie baie de ulei)si se incinge bine,apoi cu ajutorul unei linguri se pune din compozitie in tigaie. Este gata pe o parte cand apar la suprafata gaurele,si se intoarce pe cealalta parte pentru ~30 secunde. Se scot turtitele pe servetele absorbante.Se pudreaza cu zahar.
Se pot servi alaturi de gem/dulceata.
1
Observatii: Pentru a trece peste lasatul la frigider puteti proceda astfel: Dati laptele in clocot si se pune peste amestecul de faina,apoi se adauga ouale batute si zaharul :)
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult