Turtite dulci cu malai

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 28 Iun 2011 | 5751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g malai
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite dulci cu malai:

Faina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt


Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute.


Intr-o tigaie se pun ~300 ml ulei(trebuie sa fie baie de ulei)si se incinge bine,apoi cu ajutorul unei linguri se pune din compozitie in tigaie. Este gata pe o parte cand apar la suprafata gaurele,si se intoarce pe cealalta parte pentru ~30 secunde. Se scot turtitele pe servetele absorbante.Se pudreaza cu zahar.


Se pot servi alaturi de gem/dulceata.



 

TIPS-URI

1

Observatii: Pentru a trece peste lasatul la frigider puteti proceda astfel: Dati laptele in clocot si se pune peste amestecul de faina,apoi se adauga ouale batute si zaharul :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite dulci cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

01.07.2011, 16:54

ce bine arata

adry88 1

02.07.2011, 16:21

marieta 1

04.08.2011, 15:52

azi am sa fac si eu!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Desert rustic -MALAI DULCE