Udon

de -Miti- in Paste, 8 Sep 2011 | 4180 vizualizari

 

Udon sunt pastele japoneze care au o textura alunecoasa,sunt putin grosute si delicioase,ca de nu gasesti sa le cumperi te apuci si le faci...chiar daca esti la mii de km de tara soarelui rasare.
Mare mi-a fost surpriza sa vad ca nici nu e greu de facut,mai ales ca am avut indicatii excelente de la Nona,indicatii pentru o reteta foarte traditionala. O sa ajungeti voi la partea cu saritul pe aluat:))
Ingredientele si unele indicatii sunt din cartea "The Japanese Kitchen" de Emi Kazuko .

 

INGREDIENTE

  • 2 cups de faina
  • 2/3 cups apa
  • 1 lingura de sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon:

Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. Se dizolva sarea in apa si se adauga la faina.Se amesteca pana se formeaza un aluat.


Se pune intr-o punga Ziploc si se sare pe ea de 100 de ori...nu ma intrebati de ce dar fiind un lucru japonez precis ca are o explicatie.


Se acopera cu un stergar umed si se lasa sa se odihneasca 2 ore,de parca el ar fi sarit:))


Se intinde o foaie de 3mm pe o sufrafata de lucru pe care s-a presarat faina si se impatureste in trei,astfel incat daca te uiti la aluat sa vezi litera S (daca n-am explicat bine va rog sa va uitati la versiunea in engleza,mi se pare ca acolo m-am descurcat mai bine).


Se taie fasii de 3 mm si se despart ca sa nu se lipeasca. Tot timpul sa fie faina destula pe suprafata de lucru.


Cum se gateste:


Se pune apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga udonul 25-30 de minute si se adauga niste apa rece de fiecare data cand incepe sa fiarba.


Se scurg si se clatesc cu apa rece.


 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Udon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

anomisana 1

12.09.2011, 10:16

interesanta reteta

jolygina 1

20.09.2011, 10:26

mamaieelena 1

23.09.2011, 16:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei zucchini