Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie

de Satisfyyourcravings in Paste, 20 Ian 2013 | 1278 vizualizari

 

Un preparat foarte parfumat, cu influențe asiatice ce încântă papilele gustative!

 

INGREDIENTE

  • 180 grame tăiței japonezi Udon
  • 1 kg clești de crab proaspeți
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 3 crenguțe de mentă proaspătă fără tulpină
  • 1 ardei roșu picant, fără semințe și tăiat rondele
  • 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi tocați
  • puțin piper proaspăt măcinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie:

Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.


Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au fiert.


Într-un wok se încălzește 1 lingură de ulei de măsline și se adaugă ceapa. Se gătește până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și jumătate din cantitatea de ardei iute. Se gătesc la foc mediu pentru 1 minut, adăugând 1 lingură de suc de lămâie și piperul.


Se adaugă 3 linguri din cantitatea de apă în care au fiert tăițeii și se gătesc legumele până se evaporă toată apa.


Se adaugă tăițeii și jumătate din cantitatea de apă rămasă. Se gătesc până se evaporă tot lichidul.


Se adaugă uleiul rămas, sucul de lămâie, 1 lingură de coajă de lămâie, carnea de crab, jumătate din cantitatea de mentă și ardeiul iute rămas. Se amestecă până când tăițeii sunt acoperiți complet.


Se porționează și se adaugă deasupra coajă de lămâie rămasă și mentă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lavinia 1

20.01.2013, 12:48

Bravo!

DinDragostePentruGatit 1

20.01.2013, 13:07

Delicios.

Lau 1

20.01.2013, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Budinca de taitei cu branza sarata