Ulei de masline condimentat

de dentistutza in Sosuri, 20 Oct 2011 | 3243 vizualizari

 

Am cumparat o sticluta de 250 ml, cu ulei de masline nemtesc aromat cu lamaie ...scump...ambalat frumos...si am venit acasa dornica sa-l incerc. Ranced!!!! Pesemne pierduse...virginitatea,
Asa ca mi-am spus ca pot face eu ceva mai bun , doar am ulei de masline adus din Grecia!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 ml. ulei de masline cat mai "virgin"
  • 1/2 lingurita boabe piper mozaic
  • 1/3 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita sare marina
  • 3 catei de usturoi
  • cativa fulgi de ardei iute ( chilli) uscati si maruntiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ulei de masline condimentat:

Usturoiul curatat se feliaza subtire.Se pun feliutele pe fundul sticlei sau borcanelului in care vom tine uleiul aromatic.Se presara cu sarea si se lasa cam 10 minute. Apoi intr-un mojar (piulita) se zdrobesc usor restul de condimente, cat sa se crape putin boabele de piper. Se adauga in recipient, se completeaza cu uleiul, se inchide ermetic si se uita pe raftul din camara cam o saptamana.


Foarte recomandat la salate, sosuri sau chiar pentru peste la gratar ori in supe de tip minestrone.

 

TIPS-URI

1

dupa gust fiecare poate adauga si alte mirodenii . am citit pe eticheta celui din comert ca ar contine ulei esential de lamaie (1%) -se gaseste in plafar ,natural si ...de ce nu, cred ca ar fi interesant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei de masline condimentat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

21.10.2011, 17:18

O idee minunata si eu cand am fost in Grecia mi-am adus 10 kg de ulei pur extravirgin..o minunatie

Lau 1

22.10.2011, 15:03

felicitari

dentistutza 1

22.10.2011, 20:26

mersi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu avocado