Umeboshi

de -Miti- in Muraturi, 8 Sep 2011 | 4989 vizualizari

 

Daca nu v-am mai prezentat "ciudatenii" in ultima vreme ,mai ales din cele cu nume ciudate,cum imi plac mie,iata ca ma revansez si inca bine de tot:)) Umeboshi sunt muraturile japoneze facute din prunele ume, un amestec intre prune si caise si murate in otet si sare cu o frunza de shiso,care nu se gaseste la noi si le confera o culoare roz,dar se poate face si fara ,dupa cum am descoperit. Se poate face si fara ume,am reusit cu ...ia sa va vad,ghiciti?...cu corcoduse!Am facut o cantitate mica,intrucat am experimentat,dar acuma stiu ca se poate face si la noi,poate la anu' deschid fabrica:))

Ingrediente:
0,5 kg de corcoduse verzi,care de abia incep sa dea spre galben
70 gr de sare grunjoasa
1/2 cana de otet alb sau otet de orez sau shochu

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 0,5 kg de corcoduse verzi,care de abia incep sa dea spre galben 
  • 70 gr de sare grunjoasa 
  • 1/2 cana de otet alb sau otet de orez sau shochu  
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Umeboshi:

Se curata corcodusele de codita si se spala. Indepartati fructele lovite,patate sau stricate.


Se scurg de apa si se intind pe un prosop de bucatarie ca sa se usuce.


Se pun corcodusele intr-un bol de plastic mai mare si se amesteca impreuna cu jumatate din sarea.


Se adauga otetul ,se scutura vasul si se amesteca,apoi se adauga cealalta jumatate de sare.


Se pune o farfurie peste si se adauga o greutate...eu am folosit o caramida,infasurata intr-o punga.


Se lasa cateva intr-un loc intunecat si racoros. O sa vedeti ca iese un lichid ,care se numeste umezu sau otet de ume.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Umeboshi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kamy 1

09.09.2011, 16:32

interesant

-Miti- 1

09.09.2011, 23:25

ca atare,deasupra orezului simplu (face minuni la burtica bolnavioara),se obtine si o pasta,se face pana si inghetata

-Miti- 1

09.09.2011, 23:25

kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de corcoduse rosii