Un aluat, mai multe variante

de Ade200 in Piine, 14 Dec 2012 | 5964 vizualizari

 

Aveam chef să fac un aluat de pâine, pe care l-am umplut cu ce aveam prin casă.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg de făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 2 linguriţe de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 500 ml apă călduţă

Variante de umplutură:

1. Varză călită:

  •  o bucată de varză
  • 2 cepe mari -
  • Chimen măcinat
  •  Piper
  • Boia iute
  •  Coriandru măcinat
  •  Ulei

2. Brânză rasă

3. Umplutură dulce

  •  1 cutie de brânză cu smântână Făgăraş
  • 500 ml de lapte
  •  2 linguri de zahăr
  •  1 plic de zahăr vanilat
  •  griş fin
  •  3-5 ouă
  •  puţin rom
  • 1 farfurie de afine
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un aluat, mai multe variante:

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute.Se pune sarea şi 1 linguriţă de zahăr în apa caldă, uleiul şi se frământă un aluat care se lasă la dospit până îşi dublează volumul.


Umpluturile se prepară înainte, cel puţin varza.


Se fierbe laptele cu zahărul şi grişul pâna iese ceva destul de consistent. Când se răceşte, se adaugă mirodeniile, brânza, afinele sau stafide etc.


Se pun şi gălbenuşurile şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă la urmă.


Când aluatul e crescut, se frâmântă puţin să scoatem aerul, apoi se ia din el şi se pun umpluturile. Se fac plăcinte care se pun în tava unsă cu puţin ulei şi se lasă la dospit, apoi se ung cu ou bătut.


Pentru umplutura dulce se întinde o foaie destul de mare care să ne acopere şi partea de sus. Eu am pus într-o tava rotundă care are partea de jos detaşabilă. Am uns-o cu ulei, am pus foaia având grijă la margini să nu torn umplutura şi pe aluatul cu care trebuie acoperit. Umplutura am turnat-o, am nivelat-o uşor şi am adus peste ea aluatul de pe margini, apoi am uns-o cu ou.


Am copt pe rând în cuptor. Când am scos plăcintele, le-am uns cu unt şi le-am acoperit să se moaie.


Cea cu umplutură dulce am lăsat-o în formă să se răcească ca să nu se rupă. Am servit cu smântână/ iaurt pe deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Un aluat, mai multe variante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:21

Super!

Mihaela11_jo 1

26.12.2012, 10:08

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce apetisant

babi5 1

12.08.2013, 18:36

Bunaaaaaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu carne si cascaval