Unghii de porc a la gheorgheni

de Ksenya in Porc, 11 Ian 2016 | 2065 vizualizari

 

Reteta am adus-o de la Gheorgheni pe cand hoinaream vara trecuta dupa hribi,si cum mi se facuse foame am dat de o pensiune, unde am gasit in meniu o  denumire ciudata  , "unghii de porc" .Curiozitatea m-a prins imediat si m-am riscat de mi-am comandat tocana,nerebdatoare sa vad ce o fi insemnand minunatia asta.
E super reteta.Pentru mine a fost inedita. E buuuna rau! Mai are un secret.....contine cooolagen!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 boabe ienibahar
  • 8 boabe piper
  • 1 lingurita rasa seminte chimen.
  • 1 lingura rasa boia ardei dulce
  • 8 catei usturoi
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 .5 supa de legume
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unghii de porc a la gheorgheni:

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc asezam picioarele de porc contimentam cu sare si pulberea din mojar .Intr-un ceaun de tuci incingem uleiul si rumenim jumatatile de picioare pe o ambele parti.Scoatem treptat jumatatile rumenite intr-un castron si dam deoparte.In uleiul ramas punem ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit,boiaua de ardei si ardeiul tocat marunt si lasam pe foc 2-3 minute.Adaugam jumatatile de picioare si turnam supa de legume deasupra pana acoperim carnea . Punem capacul si lasam asa pana incepe tocana sa dea in clocot.Micsoram flacara pnana la minim si lasam 3-4 ore la foc mic.Oprim flacara si adaugam foile de dafin.


Se serveste cu mamaliga,cartofi piure,natur ,orez simplu sau cu ce va place . Eu am facut cu pireu de napi.Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Unghii de porc a la gheorgheni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (21)

katty 1

15.01.2016, 08:48

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 18:47

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:36

Chiar inedita reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara