Unghii de porc a la gheorgheni

de Ksenya in Porc, 11 Ian 2016 | 16990 vizualizari

 

Reteta am adus-o de la Gheorgheni pe cand hoinaream vara trecuta dupa hribi,si cum mi se facuse foame am dat de o pensiune, unde am gasit in meniu o  denumire ciudata  , "unghii de porc" .Curiozitatea m-a prins imediat si m-am riscat de mi-am comandat tocana,nerebdatoare sa vad ce o fi insemnand minunatia asta.
E super reteta.Pentru mine a fost inedita. E buuuna rau! Mai are un secret.....contine cooolagen!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 boabe ienibahar
  • 8 boabe piper
  • 1 lingurita rasa seminte chimen.
  • 1 lingura rasa boia ardei dulce
  • 8 catei usturoi
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 .5 supa de legume
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unghii de porc a la gheorgheni:

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere.  Intr-un castron mai adanc  asezam picioarele de porc  contimentam cu sare si pulberea din mojar  .Intr-un ceaun de tuci  incingem uleiul si rumenim jumatatile de picioare pe o ambele parti.Scoatem treptat jumatatile rumenite intr-un castron si dam deoparte.In uleiul ramas  punem ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit,boiaua de ardei  si ardeiul tocat marunt  si lasam pe foc 2-3 minute.Adaugam jumatatile de picioare  si turnam supa de legume deasupra pana acoperim carnea . Punem capacul si lasam asa pana incepe tocana sa dea in clocot.Micsoram flacara pnana la minim si lasam 3-4 ore la foc mic.Oprim flacara si adaugam foile de dafin.

Se serveste cu mamaliga,cartofi piure,natur  ,orez simplu sau cu ce va place . Eu am facut cu pireu de napi.Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Unghii de porc a la gheorgheni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in zeama de varza