Unghii de porc a la gheorgheni

de Ksenya in Porc, 11 Ian 2016 | 3491 vizualizari

 

Reteta am adus-o de la Gheorgheni pe cand hoinaream vara trecuta dupa hribi,si cum mi se facuse foame am dat de o pensiune, unde am gasit in meniu o  denumire ciudata  , "unghii de porc" .Curiozitatea m-a prins imediat si m-am riscat de mi-am comandat tocana,nerebdatoare sa vad ce o fi insemnand minunatia asta.
E super reteta.Pentru mine a fost inedita. E buuuna rau! Mai are un secret.....contine cooolagen!!! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 boabe ienibahar
  • 8 boabe piper
  • 1 lingurita rasa seminte chimen.
  • 1 lingura rasa boia ardei dulce
  • 8 catei usturoi
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 1 .5 supa de legume
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unghii de porc a la gheorgheni:

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc asezam picioarele de porc contimentam cu sare si pulberea din mojar .Intr-un ceaun de tuci incingem uleiul si rumenim jumatatile de picioare pe o ambele parti.Scoatem treptat jumatatile rumenite intr-un castron si dam deoparte.In uleiul ramas punem ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit,boiaua de ardei si ardeiul tocat marunt si lasam pe foc 2-3 minute.Adaugam jumatatile de picioare si turnam supa de legume deasupra pana acoperim carnea . Punem capacul si lasam asa pana incepe tocana sa dea in clocot.Micsoram flacara pnana la minim si lasam 3-4 ore la foc mic.Oprim flacara si adaugam foile de dafin.


Se serveste cu mamaliga,cartofi piure,natur ,orez simplu sau cu ce va place . Eu am facut cu pireu de napi.Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Unghii de porc a la gheorgheni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

katty 1

15.01.2016, 08:48

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 18:47

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:36

Chiar inedita reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti