Unt de caju

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 29 Mar 2011 | 6342 vizualizari

 

Desi suntem obisnuiti cu untul de arahide, am ales sa mi-l prepar din nucile preferate: cele de caju. Bineinteles, crude. Si fara adaos de zahar asa cum gasim in comert.

 

INGREDIENTE

  • 360 gr nuci caju (sau orice seminte/nuci preferati)
  • 280 gr crema de cocos (este vorba despre laptele de cocos care se gaseste in supermarketuri, ce are consistenta de crema) – este ingredientul senzatie de fapt, sursa de grasime lichida de care este nevoie pentru consistenta care-mi place atat de mult la acest unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de caju:

se pun intr-un vas nucile impreuna cu putin din laptele-crema de cocos si se mixeaza la blender. Dupa ce se formeaza o pasta groasa se adauga restul de crema de cocos si se "blenduieste" din nou pana obtineti consistenta dorita.

 

TIPS-URI

1

Eu las intentionat bucatele nestrivite – adica nu blenduiesc pana la epuizare, in ideea de a da din cand in cand de ele si astfel de-a-mi permite sa-l numesc “crunchy cashew butter” :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de caju" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Lau 1

30.03.2011, 10:29

RuxyRux 1

30.03.2011, 11:12

Apreciez foarte tare ceea ce gatesti...grozava alegere

LUK 1

30.03.2011, 11:23

deci este un unt dulce?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateu de caju si spanac