Unt de caju

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 29 Mar 2011 | 12304 vizualizari

 

Desi suntem obisnuiti cu untul de arahide, am ales sa mi-l prepar din nucile preferate: cele de caju. Bineinteles, crude. Si fara adaos de zahar asa cum gasim in comert.

 

INGREDIENTE

  • 360 gr nuci caju (sau orice seminte/nuci preferati)
  • 280 gr crema de cocos (este vorba despre laptele de cocos care se gaseste in supermarketuri, ce are consistenta de crema) – este ingredientul senzatie de fapt, sursa de grasime lichida de care este nevoie pentru consistenta care-mi place atat de mult la acest unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de caju:

se pun intr-un vas nucile impreuna cu putin din laptele-crema de cocos si se mixeaza la blender. Dupa ce se formeaza o pasta groasa se adauga restul de crema de cocos si se "blenduieste" din nou pana obtineti consistenta dorita.

TIPS-URI

1

Eu las intentionat bucatele nestrivite – adica nu blenduiesc pana la epuizare, in ideea de a da din cand in cand de ele si astfel de-a-mi permite sa-l numesc “crunchy cashew butter” :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de caju" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Lau 1

30.03.2011, 10:29

RuxyRux 1

30.03.2011, 11:12

Apreciez foarte tare ceea ce gatesti...grozava alegere

LUK 1

30.03.2011, 11:23

deci este un unt dulce?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateu de caju si spanac