Unt de cocos

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 8 Feb 2016 | 7763 vizualizari

 

Acum ceva vreme am facut lapte de cocos si mi-a placut tare mult. De data asta am zis sa incerc altceva si am incercat acest unt de cocos . Va spun ca este delicios pe paine prajita cu gem sau miere de albine deasupra .
Este perfect pentru micul dejun . Pozele sunt dezastruoase :((

 

INGREDIENTE

  • 1 nuca de cocos
  • 1 pahar apa
  • miere de albine (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de cocos:

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea .

Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.

Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus , miere de albine sau alt indulcitor ,daca doriti si pornim blenderul .

Lasam sa mearga cam 3 minute , timpul de blenduire difera In functie de puterea blenderului.

Eu nu am folosit indulcitor , dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.

Cu ajutorul unei strecuratori fine strecuram bine  .

Laptele care se obtine il punem in frigider intr-un borcan cu gura mai larga . Il lasam sa stea la frigider cateva ore ca sa aiba timp sa se aleaga .

Cand s-a ales adica avem deasupra o parte alba si tare si jos apa atunci luam cu lingura untul de deasupra si punem intr-un borcanel mai mic . Se pastreaza la frigider si va spun ca este super gustos pe paine ,folosit in locul untului clasic.

 Am vazut acest unt facut in casa ca unii il folosesc in diverse retete vegane , eu nu am incercat inca .

Resturile care raman in sita se pot folosi la prajituri atunci , se pot usca sau congela . In nici un caz sa nu le aruncati .

Eu am pus-o in congelator si o voi fofosi candva.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert banana bread