Unt de cocos

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 8 Feb 2016 | 2032 vizualizari

 

Acum ceva vreme am facut lapte de cocos si mi-a placut tare mult. De data asta am zis sa incerc altceva si am incercat acest unt de cocos . Va spun ca este delicios pe paine prajita cu gem sau miere de albine deasupra .
Este perfect pentru micul dejun . Pozele sunt dezastruoase :((

 

INGREDIENTE

  • 1 nuca de cocos
  • 1 pahar apa
  • miere de albine (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de cocos:

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea .


Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro.


Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus , miere de albine sau alt indulcitor ,daca doriti si pornim blenderul .


Lasam sa mearga cam 3 minute , timpul de blenduire difera In functie de puterea blenderului.


Eu nu am folosit indulcitor , dar daca va place ceva in mod deosebit puteti pune ce doriti.


Cu ajutorul unei strecuratori fine strecuram bine .


Laptele care se obtine il punem in frigider intr-un borcan cu gura mai larga . Il lasam sa stea la frigider cateva ore ca sa aiba timp sa se aleaga .


Cand s-a ales adica avem deasupra o parte alba si tare si jos apa atunci luam cu lingura untul de deasupra si punem intr-un borcanel mai mic . Se pastreaza la frigider si va spun ca este super gustos pe paine ,folosit in locul untului clasic.


Am vazut acest unt facut in casa ca unii il folosesc in diverse retete vegane , eu nu am incercat inca .


Resturile care raman in sita se pot folosi la prajituri atunci , se pot usca sau congela . In nici un caz sa nu le aruncati .


Eu am pus-o in congelator si o voi fofosi candva.








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

08.02.2016, 14:42

Ce fain!

Catalina L 1

08.02.2016, 21:54

bun de casa

mirela0911 1

10.02.2016, 19:12

Cred ca e tare bun si aromat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert banana bread