Urdoaice rumene si pufoase

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2010 | 21546 vizualizari

 

Moi,pufoase ,aromate cu urda si marar din romania, iar pe deasupra pregatite si de mama mea. Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 4 oua +1 pt uns
  • 320 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie  de la 2 lamai
  • 3 vanilii
  • Umplutura:
  • 7oo g urda proaspata
  • 2 oua
  • putina sare(un varf de cutit)
  • 2 vanilii
  • 6 linguri zahar
  • marar verde tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urdoaice rumene si pufoase:

Se pun toate ingredientele pt coca in masina de paine la programul de framantat + dospit.


Umplutura:


urda se amesteca bine cu ouale vanilia ,putina sare si zaharul pana devine cremoasa dupa care se pune mararul tocat fin.


Cand coca a crescut si dospit se intinde o foaie de 0,5 cm se taie in patrate de 12/12 aproximativ , se pun cate 2 lingurite din compozitia de umplutura si se strang bine colturile, se unesc .Se pun intr-o tava unsa si tapetata cu ulei si faina dupa care se mai lasa sa creasca 30 minute. Se ung cu oul batut bine si se pun in cuptor pt 30 minute la 160 grade.


Sunt minunate, iar daca se pastreaza in punga de plastic sau un vas acoperit cu capac ermetic ,a doua zi vor fi si mai moi si mai pufoase.


Ps:Se pot servi atat ca desert cat si ca mic dejun sau aperititve

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urdoaice rumene si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

babi5 1

22.05.2013, 10:43

Buneeeeeeeeeeee!! cine are masina de pine cu masina cine nu cu mina

reisnaor_2006 1

29.09.2014, 13:54

Giana 1

07.11.2014, 16:46

Buneeee, asta fac maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si marar