Urzici "albe" cu usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Apr 2012 | 2420 vizualizari

 

A venit primavara cu verdeturile ei. Urzicile astfel preparate se pot consuma alaturi de piure de cartofi si friptura de miel, sau mamaliguta si carnati sau ficatei si orez:) sau orice varianta doriti. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • urzici proaspete 1000 g.,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 2-3 linguri,
  • apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici "albe" cu usturoi:

Urzicile se curata de impuritati si coditele mai lungi. Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare. Cand colocoteste apa se pun urzicile si se lasa sa dea un clocot. Se strecoara si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se preseaza. Uleiul se pune la incins si se caleste usturoiul usor. Se da la o parte se adauga cca. 2 linguri de faina, care se desface cu apa rece. Se adauga urzicile tocate la amestecul de faina si se lasa la fiert cca. 15 minute pana se obtine un sos catifelat.


Pentru perioadele de dulce, apa din sosul de urzici se poate inlocui cu lapte sau smantana de gatit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici "albe" cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Panacris 1

05.04.2012, 08:39

Multumesc de aprecieri!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:29

bune rau

MVMih 1

23.02.2013, 19:50

Saru'mana pt mana masa...Imi place gramajul...1000g...lumea nu se satura doar din atat la asa o reteta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici