Urzici cu usturoi

de artistique in Mancaruri de legume, 29 Iul 2013 | 1792 vizualizari

 

In dieta aceste "ierburi" sunt geniale ! Cat si pentru vegetarieni cat si pentru omnivori in diverse aperitive , deoarece contin multe vitamine si sunt benefice sanatatii...

Recomand a fi consummate cu orez expandat in loc de paine ( pentru cei ce tin dieta, sau nu neeaparat)... Si doi covrigi cu chimen + o cana cu ceai.

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • 1kg de urzici;
  • 2 capatani de usturoi;
  • 2 cepe medii;
  • rosii pasate.
  • sare de mare (sare marina).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi:

Se spala foarte bine urzicile pentru a elimina nisipul si alte impuritati.


Separat punem apa la fiert intr-o oala destul de mare si adanca.Adaugam urzicile si lasam sa fiarba bine la foc mediu, aproximativ 10-12 minute.


Urzicile fierte le punem in robotul de bucatarie si adaugam usturoiul taiat in jumatate, le maruntim bine si adaugam si putina sare de mare dupa gust.


Punem cele 2 cepe intre timp la calit intr-o oala micuta (atentie nu folositi tigaie pt ca se imprastie aiurea compozitia ori se poarte arde), pana devine ceapa usor rumena,apoi adaugam 3-4 linguri de rosii pasate pana ce devine un sos cu ceapa.


Amestecam intr-un vas sosul obtinut cu urzicile.


 

TIPS-URI

1

Atentie !!!!! Nu aruncati zeama de urzici , este foarte benefica pentru corp si circulatia sangvina, se poate consuma zilnic pana la epuizare cate o cana pe stomacul gol si cu putina sare adaugata.

2

Daca doriti ca urzicile sa nu aiba o consistenta asa de bine inchegata, puteti adauga cu o cana putina zeama proprie ca sa fie mult mai fluide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

29.07.2013, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Mancare de urzici