Urzici picante cu tofu crocant

de amalia01 in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 5453 vizualizari

 

Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.
 
  ...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g urzici
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lg boia iute
  • sare
  • 100 ml lapte de migdale
  • 100 g brânză tofu
  • 3 lg mix de semințe
  • 2 lg ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 2 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici picante cu tofu crocant:

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. 

  Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. 

Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua. 

  Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie. 

Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici picante cu tofu crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ina 1

12.04.2019, 22:25

Nu stiu ce sa zic de combinatie, n-am incercat . Urzicile ne plac mult

Rahela Velicu 1

13.04.2019, 15:29

dantes 1

13.04.2019, 15:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de soia coapte