Linte cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 16 Mar 2014 | 14211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g linte verde
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 3-5 linguri ulei de măsline
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 4 roșii mari sau 16 roșii cherry
  • o mână frunze de busuioc
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu ciuperci:

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa și usturoiul  în uleiul de măsline, apoi adăugăm lintea curățată de eventuale impurități și 500 ml apă. Pentru cei care nu preferă prăjeala se adaugă apa de la început. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se lasă 15 minute.

Între timp ne ocupăm de ciuperci, le spălăm chiar înainte să le folosim- dacă le spălăm cu mult înainte se vor îngălbeni și le tăiem în sferturi. Într-o tigaie adăugăm ciupercile și le stropim cu puțin ulei de măsline. Punem tigaia pe foc și rumenim ușor ciupercile. Adăugăm peste ciuperci roșiile tăiate cubulețe - dacă folosiți roșii cherry, acestea se vor tăia doar pe jumătate. Busuiocul se spală, se toacă mărunt și se adaugă și el peste roșii. Mai ținem tigaia 2-3 minute pe foc să se întrepătrundă aromele și ținem la cald până la servire.

Condimentăm lintea cu oțet balsamic, sare, piper negru măcinat și boia afumată. La servire, punem lintea în farfurii și deasupra adăugăm amestecul de ciuperci cu roșii. Mai adăugăm un praf de boia și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte (de post)