Linte cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 16 Mar 2014 | 13239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g linte verde
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 3-5 linguri ulei de măsline
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 4 roșii mari sau 16 roșii cherry
  • o mână frunze de busuioc
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu ciuperci:

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și usturoiul. Călim ceapa și usturoiul  în uleiul de măsline, apoi adăugăm lintea curățată de eventuale impurități și 500 ml apă. Pentru cei care nu preferă prăjeala se adaugă apa de la început. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se lasă 15 minute.

Între timp ne ocupăm de ciuperci, le spălăm chiar înainte să le folosim- dacă le spălăm cu mult înainte se vor îngălbeni și le tăiem în sferturi. Într-o tigaie adăugăm ciupercile și le stropim cu puțin ulei de măsline. Punem tigaia pe foc și rumenim ușor ciupercile. Adăugăm peste ciuperci roșiile tăiate cubulețe - dacă folosiți roșii cherry, acestea se vor tăia doar pe jumătate. Busuiocul se spală, se toacă mărunt și se adaugă și el peste roșii. Mai ținem tigaia 2-3 minute pe foc să se întrepătrundă aromele și ținem la cald până la servire.

Condimentăm lintea cu oțet balsamic, sare, piper negru măcinat și boia afumată. La servire, punem lintea în farfurii și deasupra adăugăm amestecul de ciuperci cu roșii. Mai adăugăm un praf de boia și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de linte