Vacuta cu mazare si orez

de mihaelar63 in Vita, 28 Ian 2010 | 2240 vizualizari

 

carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne manzat
  • 2 cepe
  • 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
  • 300 gr orez
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu mazare si orez:


  1. spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .

  2. cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .

  3. curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.

  4. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .

  5. adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.

  6. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].

  7. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .

  8. inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.

  9. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .

 

TIPS-URI

1

carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi .

2

prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu mazare si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

29.01.2010, 23:17

chiar una mica a mai ramas , e a ta !

Oana 1

29.01.2010, 23:37

Bunica 1

30.01.2010, 11:36

Papaciosilor !:

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne tocata si orez