carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .
- 800 gr carne manzat
- 2 cepe
- 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
- 300 gr orez
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu mazare si orez:
spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare . cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata . curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase . adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ]. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi . inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .
- spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .
- cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .
- curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.
- adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .
- adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.
- daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].
- amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .
- inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.
- la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .
TIPS-URI
1
carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi .
2
prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu mazare si orez" nu uita sa-i faci un review.